Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halk sağlığını ön planda tutan gıda denetimleri kapsamında marketlerdeki ürünlerin son kullanma tarihlerini mercek altına aldı. Yapılan denetimlerde son kullanma tarihleri geçmiş ürünlere imha edilmek üzere el konuldu.

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçede faaliyet gösteren market, bakkal ve süpermarket statüsündeki işyerlerine yönelik denetim ve kontrollerini sıklaştırdı. Denetimlerde ekipler özellikle ambalajlı ürünlerin imalat ve son kullanma tarihlerini tek tek kontrol etti. Ekipler, raflarda satışa sunulan son kullanma tarihleri geçmiş ürünlere de imha etmek üzere el koydu. Zabıta ekipleri son kullanma tarihi geçmiş ürün bulunduran işletme sahipleri hakkında da yasal işlem uyguladı.

''HALKIMIZIN SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN İŞYERLERİNE TAVİZ YOK!''

Belediye Başkanı İrfan Mandalı, vatandaşlarımızın sağlığı için zabıta ekiplerinin denetimlerini sürdürdüğünü ifade etti. Vatandaşların sağlığına büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Mandalı “Kapaklı Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın sağlığı ve huzuru için çalışmaya devam ediyoruz. Zabıta ekiplerimiz tarafından iş yeri denetimlerimiz kentimiz genelinde devam ediyor. Bu çerçevede yine zabıta ekiplerimiz tarafından Kapaklı Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sağlığı için denetimlere devam edeceğiz. Bu konuda esnafımızın gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz. Halkımızın sağlığını tehdit eden işyerlerine kesinlikle taviz vermeyeceğiz” dedi.