Ülkemizin en eski ve en köklü kurumların başında olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kuruluşunun 169. Yılını kutluyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 169. Yılı dolayısıyla Tapu müdürlüğünden yapılan açıklamada, "İnsanoğlunun güvenli yaşam hakkından sonra gelen barınma ihtiyacının teminatı olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü teşkilatının kurulmasının gerekçesini oluşturmuştur.

ÖZENLE MUHAFAZA EDİLMEKTEDİR

Osmanlı İmparatorluğundan itibaren tutulan tapu sicilleri, ihtiyaç duyulduğunda istifade edilebilmek amacıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivlerinde tarihe ışık tutacak belgeler olarak özenle muhafaza edilmektedir.
Tapu ve Kadastro Teşkilatı, kuruluşundan itibaren, kökleşmiş güven duygusundan ödün vermeden TAPU GİBİ tanımlamasına layık olmanın haklı gururunu taşımanın yanında bütün teknolojik gelişmelerin kuruma entegrasyonunda da öncülük yapmaktadır.

İnsan-Toprak ilişkisindeki gelişmelerden kaynaklı ihtiyaçları karşılayabilmek, istek ve taleplerin daha güvenilir ve daha hızlı hizmet verebilmek amacıyla, Türkiye Genelinde tüm taşınmaz maliklerinin MERNİS sistemine entegreli olarak T.C. Kimlik numaraları ile bağlantıları tamamlanarak, taşınmaz mal malikinin e devlet kapısından bütün ülke genelinde taşınmaz mallarını ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü elektronik iletişimi parsel sorgulama yoluyla taşınmaz malın harita üzerindeki konumunu görebilme imkanı yanında, bu yeniliklerin yanında, Türkiye’nin herhangi bir yerindeki taşınmaz malın istenen herhangi bir tapu müdürlüğünde satabilme imkanı sağlanmış bulunmaktadır.

2015'DE 14 BİN İŞLEM YAPILDI

Yurdun her bir ilçesinde bir Tapu Müdürlüğü muhakkak vardır. Kapaklı ilçemiz kurulduğunda da Müdürlüğümüz ilk açılan müdürlüklerden olup 31.03.2014 tarihinde Kapaklı Tapu Müdürlüğü olarak hizmet vermeye başlamıştır. İşlem hacmimizde İlçemizin büyümesiyle eşdeğer olarak hızla artmaktadır. 2014 yılında 7300 olan işlem sayısı 2015 yılı sonunda 14000'e gelmiş. 2016 yılı sonu olarak 15000- 16000 olacağı tahmin edilmektedir.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün hedef ve amacı; ihtiyaç duyulacak tüm teknolojik gelişmeler yanında köklü ve güvenilir kurum olma vasıflarını koruyarak 169. Yılını kutlamaktadır." denildi.