Tekirdağ Vali Yardımcısı Mümin Heybet,  FETÖ'nün Darbe Girişimi İle İlgili Süren Operasyonlar Kapsamında Açığa Alındı.

MÜMİN HEYBET KİMDİR?

1964 yılında Ödemiş’te doğan Sayın Mümin Heybet, ilk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü tamamladı. Eskişehir Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi.

Bir yıllık yurtdışı stajından sonra Hadim Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. 77.Dönem Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamlayıp, Sarıoğlan Kaymakamlığı’na atandı. Sırasıyla Kemaliye, Cizre, Bigadiç, Şarköy ve Tuzla Kaymakamı olarak görev yaptı.

Şırnak İli Cizre İlçesinde, Kaymakam olarak görev yaptığı sırada, Şırnak İl ve İlçelerini Geliştirme Vakfının yaptırdığı okula, “Kaymakam Mümin Heybet İlköğretim Okulu” adı verildi. Japonya’da “Ülkeye Özgü Afet Yönetimi Eğitimi Projesi” semineri başta olamak üzere çok sayıda hizmet içi kurs ve programlara katılan Sayın Heybet, Orta derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

En son görev yeri olan Tuzla Kaymakamlığını yürüttüğü sırada 20.07.2013 tarih ve 2013/463 sayılı İçişleri Bakanlığı Kararı ile İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine Atandı. 28 Haziran 2015 tarihinde Tekirdağ Vali Yardımcılığı görevine atanan Heybet, o günden bugüne vali yardımcılığı görevini üstleniyordu.