Kapaklı İlçemizde “24 Kasım Öğretmenler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı. Törenlerde konuşan İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, "İlçemiz ve Ülkemizin Kalkınmasında Öğretmenlerimize Çok İhtiyaç var" Dedi.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan Öğretmenler Günü kutlama programı daha sonra İbn-i Sina İlkokulu’nda düzenlenen kutlama programı ile devam etti.

Buradaki programa İlçe kaymakamı Mehmet ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri ile öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.
ÖĞRETMENLİK, İNSANLIK TARİHİNİN ÖLÜMSÜZ MESLEĞİDİR
Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ilçe milli eğitim müdürü Tahsin Nalbant Yaptı. Nalbant, “Millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliğe kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 tarihinden itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür.

Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen insanların kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgiyi kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacak, yıldırmamalıdır.

KENDİNİ KONTROL EDEMEYEN ÖĞRETMEN ÖĞRENCİLERİNİ KONTROL EDEMEZ
Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane yerine; bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran kişidir öğretmen.

Bir insanı kurtarmanın bir alemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan huzurlu bir toplum, mutlu bir gelecektir.

Kendini kontrol edemeyen bir öğretmen, öğrencilerini hiç kontrol edemez. Kendi eksikliğini gören ve onu tamamlayan bir öğretmen başarıya adaydır. Öğretmenlerin başarılı olmaktan başka seçeneği yoktur.

Öğretmen bir ayna olmalıdır. Kendisine bakanlar iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü, geleceği görmelidir. Ayna kırık olursa ona bakanlar baktığına pişman olurlar. Öğretmenin bir ayna olarak kendine çok iyi bakması gerekir.

Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, öğretmenlerimize yaşamları boyunca sağlık, başarı ve mutluluklar dileriz.” İfadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLİK DÜNYANIN EN KUTSAL MESLEĞİDİR
Törende konuşan belediye başkanı İrfan Mandalı ise konuşmasında Öğretmenlik gücünü sevgiden alan, dünyanın en saygın ve en kutsal mesleğidir” dedi. Mandalı, “ Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Onun için sizler toplumun bütün bireylerine yol gösteren birer öndersiniz. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenilen ilim ve irfanı, bilim ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakarlığı da gösteren sizlersiniz.
Öğretmenlere en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ediyoruz, çocuklarımızla beraber onlara geleceği de emanet etmiş oluyoruz. Bundan dolayı öğretmenlik mesleğinin kutsallığını ilişkin herhalde çok söz söylemeye gerek yok.

Atatürk ilke ve İnkılaplarına gönülden bağlı, özverili, çevresine güvenen, inanç veren, insan ve yurt sevgisiyle dopdolu bir kişi olarak tarif edilebilecek öğretmene Cumhuriyetimizin kurucusu ulu Önder Atatürk ; “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek hem büyük sorumluklar yüklemiş, hem de değerlerini anlatmıştır” dedi.

ÜLKEMİZİN KALKINMASINDA ÖĞRETMENLERİMİZE ÇOK İHTİYAÇ VAR
Konuşmasında İlçemizin ve ülkemizin kalkınmasında öğretmenlerimize çok ihtiyaç olduğunu söyleyen Kaymakam Gürbüz, “100 yıl önce öğretmenlerimize Muallim, Öğrencilerimize Talebe, milli eğitim bakanlığın adı ise maarif nezareti idi. Muallim ilim sahibi demektir. Biz öğretmenlerimizden muallim olmalarını bekliyoruz. Öğrencilerimizin ilim talep eden birer talebe olmalarını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığından ise Arifler yetiştiren, marifet sahibi insanlar yetiştiren maarif makamı olmalarını bekliyoruz.

Öğretmenlerimiz olmasa geleceğe ümitle bakamayız. Öğretmenlerimizin özlük haklarının kutsal vazifeye layık bir şekilde yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Öğretmenlerimizin hak ettikleri haklara kavuşmalarını diliyorum.
İlçemizin ve ülkemizin kalkınmasında öğretmenlerimize çok ihtiyaç vardır. Gençlerimizi sevgiyle ve ilimle yetiştireceksiniz. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete göç etmiş, ve şehit öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

GENÇ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ
Programda 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen spor turnuvaları ve yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Birincilere ödülleri ilçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İkincilere İlçe jandarma komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Üçüncülere ise belediye başkanı İrfan Mandalı tarafından takdim edildi.

Törende daha sonra Mesleğe yeni başlayan, adaylığı kaldırılan genç öğretmenler yeminlerini ettiler.

Kutlama Programı İbn-i Sina İlkokulu tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından tiyatro gösterisi ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

ogretmenler-gunu-kutlamalari5 ogretmenler-gunu-kutlamalari4 ogretmenler-gunu-kutlamalari3 ogretmenler-gunu-kutlamalari2 ogretmenler-gunu-kutlamalari1 ogretmenler-gunu-kutlamalari