Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Ersan Coşkun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Coşkun mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin emperyalistler tarafından işgal edilerek parçalanmak istendiği, başkentinin düşman askerleri tarafından kuşatıldığı; açlığın, yokluğun, kargaşanın ve çaresizliğin egemen olduğu bir dönemde, Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması, ülkemizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olmuştur.

19 Mayıs 1919’da başlatılan Anadolu direnişinin ortaya koyduğu özgürlük ve bağımsızlık arzusu, bugün de vazgeçilmez güç ve onur kaynağımızdır.

Ülkemizin geleceğini gençlerde gören Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizi gençlere emanet etmiştir. Atatürk, gençlere inandığı ve güvendiği için Samsun’a çıktığı günü de, Türk Gençliğine bayram olarak armağan etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda belirleyici önemi bulunan 19 Mayıs 1919’un 98. Yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, tüm gençlerimizin ve yurttaşlarımızın Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz."