Vatan Aile Sağlığı Merkezi Cumhuriyet Mahallesi Turgut Özal Caddesinde Bulunan Yeni Binasına taşındı.

Açılış programına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı İlçe Sağlık Müdürü Pakize  Özgür Ünlü, Çerkezköy Sağlık Müdürü Olcay Palak, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Şakir Oda ve sağlık çalışanları katıldı.

“YILDA 50 BİN HASTA KABULÜ YAPILIYOR”

Açılışta konuşan Vatan Aile Sağlığı Merkezi  Sorumlu Hekimi Selim Çayır, “Vatan Aile Sağlığı Merkezi 230 metre kare kullanılabilir alana sahip. Toplam üç doktorun hizmet verdiği merkezde yıllık 50 bin hasta kabulü, 20 bin enjeksiyon ve pansuman yapılıyor. 2010 yılında Yıldızkent’te açılmış olan merkezimiz daha sonra aile hekimliğine geçmişti. 2012 Mayıs ayında Vatan caddesinde iki birimli binasına geçerek hizmet vermiştir. Haziran 2013’te 3 birimli olmuştur. Hasta sayısının artması ve sağlık merkezi olarak uygun olmadığını düşünerek sağlık merkezinin büyütülmesini amaçlayarak Merkezimizi buraya taşımış bulunmaktayız.” dedi.

“İSTESEKTE YARDIM EDEMİYORUZ”

Açılışta konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Sağlık merkezimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. “ dedi.

Önceki yıllarda sağlık ve eğitim alanında ciddi yardımlar yapabildiklerini söyleyen Başkan Mandalı, “Büyükşehir yasasıyla birlikte bütçemiz % 50 azaldı. Artık istesek te kurumlarımıza çok fazla yardım edemiyoruz. Elimizdeki imkanlar kısıtlı belediye çalışanlarının maaşlarını ödemekte dahi zorluk çekiyoruz. Ancak diğer belediyeler gibi borcumuzda yok. Bunu da belirtmek isterim.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek Vatan Aile Sağlık Merkezi’ni hizmete açtı.