Kapaklı Kaymakamlığı İlçe Güvenlik Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Mehmet Yüzer Başkanlığında Yapıldı.

Bahçelievler Mahallesi Yüksel Kıraathanesi’nde düzenlenen toplantıya, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, İlçe Emniyet Müdürü Sahir Uzun, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Yüksel Öztürk ve mahalle sakinleri katıldı.

İlçe Güvenlik Kurulu Toplantısında vatandaşların sorularını cevaplayan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, ilçenin huzur ve güvenliği için vatandaşlara da önemli görev düştüğünü belirterek, ”Vatandaşlarımız olaylar karşısında duyarlı olmalı. Şüpheli bir durumda kolluk kuvvetlerine durumu bildirmeli” dedi.



MOBESE ÇOK ÖNEMLİ

Mahalle sakinlerinin güvenlik ile ilgili şikayet ve önerilerini dinleyen Kaymakam Yüzer, İlçenin daha güvenli hale gelmesi için MOBESE sisteminin çok önemli olduğunu ifade etti.

YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM İSTEDİLER

Mahalle sakinleri, Alkollü araç kullanımı, Mahalle İçerisindeki içkili mekanlar, Ehliyetsiz, Plakasız Motosiklet sürücülerinin mahalle içerisinde aşırı hız yapması, İlçe genelinde meydana gelen hırsızlık olayları, Beton mikserlerinin aşırı hız yapması, Mahalle içerisinde, sokaklarda ve parklarda alkol kullanımı, Madde Bağımlılarının Parkları Mesken Tutması, Sokak aralarına park eden tır sürücülerinin ulaşımda sıkıntı yaşatması, Mahalle içerisinde hayvan otlatılması gibi konularda yetkililerden çözüm beklediklerini ilettiler.

BELEDİYEYİ ADRES GÖSTERDİ

Mahalle içerisinde hayvan otlatılması ve Alkollü mekanlar ile ilgili esas yükümlülüğün belediyelere ait olduğunu söyleyen Kaymakam Yüzer, “Bu konularda şikayetlerinizi belediyemize iletip çözüme kavuşturmalarını talep edeceğiz.” Dedi.

Şehir içerisinde faaliyet gösteren Alkollü mekanların sadece denetimini yapabildiklerini söyleyen Kaymakam Yüzer, “Bu tür yerlerin açılması veya kapanması belediyelerimizin yetkileri içerisinde. Biz Kaymakamlık olarak ve İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak sadece görüş bildirebiliyoruz. Bütün tasarruf belediyelerde.” Dedi.

“İHBARLARINIZ ÇOK ÖNEMLİ”

Vatandaşın kolluk birimlerine asayiş konusunda yardımcı olması gerektiğini söyleyen Yüzer, “Vatandaş bilinçli olursa, gördüğü şüpheli bir durumu kolluk güçlerine bildirirse polisimizin, jandarmamızın işi daha kolay olur. Fakat vatandaş nemelazımcı olursa, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığına bürünürse o yılan bir gün onu da sokar. Vatandaş kimliğim deşifre olur diye düşünmesin. Şüpheli isim kesinlikle sizin isminizi öğrenemez. Hepimizin malı, canı, namusu var. Komşunuzun evine, dükkanına hırsız giriyor ve siz kafanızı diğer tarafa çeviriyorsanız yarın o hırsız sizin evinize, işyerinize girecektir. Bu yüzden sizlerin ihbarları ve kolluk güçlerinize yardımcı olmanız bizim için çok önemli.” diye konuştu.

“KOMŞUNUZU UYARIN”

İsmet İnönü’nün “Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur” sözünü hatırlatan Kaymakam Yüzer, “Namuslular hep korkarsa, çekinirse meydan namussuza kalır. O yüzden komşunuzlar ilgili bir şüphe duyduğunuzda komşunuzu uyarın ve emniyeti arayın.” Dedi.

“EN BÜYÜK DESTEK EĞİTİME”

Devletin en büyük desteği eğitime verdiğini ifade eden Yüzer, “Eskiden en büyük yatırım milli savunmaya yapılırdı, şimdi eğitime yapılıyor. Eğitime harcamak da aslında güvenliğe harcamaktır. Siz okul açmazsanız hapishane açmak zorunda kalırsınız. Devlet şuan en çok eğitime harcıyor. Ama güvenliğimizi de ihmal etmiş değiliz.” Dedi.

Sokak aralarında alkol alımı ile ilgili vatandaşların şikayetlerine de cevap veren Kaymakam Yüzer, “Yasal olarak kimseye neden içiyorsun? Diye sorma hakkımız yok. Eğer o kişiler çevreye rahatsızlık veriyorsa durumu 155’e bildirin emniyet güçlerimiz gerekli işlemleri yapacaktır. “ diye konuştu.

“İHBARLAR KAYIT ALTINA ALINIYOR”

İlçe Emniyet Müdürü Sahir Uzun ise vatandaşların duydukları rahatsızlıkları 155 Polis hattına bildirmesini gerektiğini söylerken, “155 Polis hattına gelen tüm ihbarlar kayıt altına alınmaktadır. Gelen ihbar ve şikayetlerin işleme alınmama gibi bir durumu söz konusu olamaz. Eğer böyle bir durum ile karşılaşırsak ilgili arkadaşlar ile ilgili gerekli idari işlem yapılır.” Dedi.