Kapaklı Belediyesi tarafından açılan yaz spor okullarında eğitimi sona eren 350 kursiyere Hawthorn Suites By Wyndham’da sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı 1986 yılında 2 bin 500 nüfusu bulunan Kapaklı’nın sürekli göç alarak bugünlerde 93 bin nüfusa ulaştığını söyledi. Her geçen gün artan nüfusa orantılı olarak Kapaklı’nın ihtiyaçlarının da çoğalmakta olduğunu belirten Başkan Mandalı, “Bu bağlamda gençlerimizin sokaktan kurtarılması ve değişik sportif aktiviteler içerisinde olmalarını temin için yaz okullarını eğitime açtık. Bu eğitim sonrasında 350 çocuğumuz voleybol, basketbol, yüzme ve halk oyunları alanlarında sertifika almaya hak kazanmıştır.” dedi

“KULÜPLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Amatör spor kulüplerinin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için Kapaklı Belediyesi’nin imkanları ölçüsünde kulüplerin yanlarında olduğunu ifade eden Başkan Mandalı, “Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Onların her meselesine ortak olup hayatta başarılı olmalarını sağlamak durumundayız. Biliyoruz ki bazı kötü niyetli insanların olması nedeni ile sokaklar çokta güvenli değil. Çocuklarımızın güvenli bir şekilde yazın da eğitim almalarını sağlamak ve sokaktan kurtulmalarına vesile olmak amacıyla yaz okullarını açtık. Velilerimiz de gereken hassasiyeti göstererek çocuklarının kursa devam etmesini sağlamıştır. Hem velilerimize hem de çocuklarımıza teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

“KÜLTÜR MERKEZİ MALİYETİ 22 MİLYON TL”

Kapaklı’nın hızlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Mandalı, “Kapaklı’nın bu hızlı büyümesine paralel olarak bizlerde hizmetlerin hızlı bir şekilde halkımıza sunulması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Kısa zaman sonra Eski Beyazsaray Düğün Salonu Yerinde Kültür Merkezimizin temellerini atmış olacağız. Maliyeti 22 milyonu bulan bu yatırımın ilçemize kazandırılması sonucunda sosyal ve kültürel ağırlıklı faaliyetlerle halkımız özlediği hizmete kavuşmuş olacaktır. Diğer taraftan meydan Projemizle hem kapalı otopark hem de insanımızın dinlenip eğlenebileceği bir parka kavuşmuş olacağız.” İfadelerini kullandı.

Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Ayrıca törende düzenlenen şampiyonalarda dereceye giren değirmenci Spor kulübü sporcularına ödülleri takdim edildi.