Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Kongresi öncesi Yıldıray Arıcı, ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Yaptığı basın açıklamasıyla CHP Çorlu İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Yıldıray Arıcı, ‘’Her türlü baskıya, zulme rağmen bu ülkede kurtuluşa inanmış, açık yürekli, tavrını net koyan, dik duran, bu salonda olan olmayan tüm Cumhuriyet Halk Partisi örgütümü selamlıyorum. İlçe binalarında büyümüş, çocukluğunu parti otobüslerinde anons yaparak geçirmiş, bir dönem ilçe başkanlığı yapma şerefine erişmiş biri olarak bugün karşınızdayım.’’ dedi.

‘’ARTIK TÜRKİYE’NİN ACILI GÜNLER YAŞAMASINI İSTEMİYORUM’’

Yaptığı adaylık açıklamasında ülkenin geçirdiği zor günlere değinen Arıcı, ‘’Ben artık Türkiye'nin acılı günler yaşamasını istemiyorum. Terör, ekonomik kriz, eğitimde gericilik ve her alanda adaletsizliğin hüküm sürdüğü bir ülke sarmalında, geleceğimizin kaybolmasını kabul etmiyorum. Bu topraklarda insanca ve barış içerisinde yaşamak bizim elimizde. Bunun için önce siyaset düzenini, ardından da Türkiye'yi değiştirmemiz gerek. Nasıl bir ülkede yaşamak istiyorsak, onu var etmek için mücadele etmemiz gerek. Unutmayın! Türkiye'nin güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Ve bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nde mücadele ediyorsak dengelerimizle değil, değerlerimizle siyaset yapacağız. Siyaset bana ne verecek değil, ben topluma ne vereceğim, diye düşüneceğiz. Ve en önemlisi birbirimizi seveceğiz.’’ sözlerini kaydetti.

‘’TOPLUMUN SORUNLARINI BİLİP ONA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ’’

Arıcı, ‘’Bugünlerde milli bayramlarımızın kutlanması yasaklanmakta, eğitim müfredatından Mustafa Kemal Atatürk çıkarılmaktadır. Birileri bizden kinle, hırsla öç almaya, Cumhuriyet ile hesaplaşmaya çalışmaktadır. Böyle bir tabloda; önce biz kendimizi yenileyeceğiz. Biz dinamik olacağız. Toplumun sorunlarını ve değerlerini bilip ona göre hareket edeceğiz. Milli bayramlar yasaklanırken parti binalarında siyaset yapmayacağız, çıkıp halkın bayramını halkla birlikte sokakta kutlayacağız. 1 Mayıs'larda yüreğimiz işçiyle birlikte alanlarda atacak. Geçmişimizi unutmayacağız; katledilen aydınlarımızı, devrim şehitlerimizi unutmayacağız. Unutmayacağız ki bunları bir daha yaşamayalım. Uğur Mumcu'yu, Abdi İpekçi'yi, Muammer Aksoy'u, Madımakta katledilen canlarımızı aydınlarımızı anacağız, çocuklarımıza anlatacağız. Bizler görüşleri ve fikirlerinden dolayı bedel ödeyen bir geleneğin temsilcileriyiz. Bunu bilerek siyaset yapacağız.’’ dedi.

‘’MAKAMININ GÜCÜYLE AHKAM KESENLERİ TANIMIYORUM’’

Ayrıca tercihleri ne olursa olsun seçmenlerin oyunun değerli olduğunu ifade eden Arıcı konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Milli mücadeleden bugüne tavrımız, ilkemiz, bizi biz yapan değerimiz, değişime cesaret edebilmek ve değiştirebilmek olmuştur. Çünkü Cumhuriyet Halk Partili olmak ülkenin makus talihini değiştirecek kudrete ve devrim yapacak iradeye sahip olmak demektir. Bizler gücümüzü parti içi mücadeleye ayırma lüksüne sahip değiliz. Bu lüksü kendinde görenleri de asla kabul etmiyorum. Referandumda sahaya çıkmayıp, bir kahvehanede bile konuşma yapmayıp bugün delege seçimlerinde makamının gücüyle ahkam kesenleri tanımıyorum, reddediyorum. Şimdi kendimizi yenileyeceğimiz, güçleneceğimiz, üstümüzdeki ölü toprağını atacağımız bir sürece giriyoruz. Buradan partililerimize sesleniyorum; Tercihiniz ne olursa olsun, oyunuzun ne kadar değerli olduğunu sizlere hatırlatmak istiyorum. Bu seçimlerin sonuçlarını belirleyenler, sandığa gelmeyen, umutları azalmış yaklaşık %55'lik bir çoğunluğu oluşturan üyelerdir. Bu partiyi ayakta tutanlar sizlersiniz. Oy kullanacağız bu seçimde bu partinin gerçek sahibi ne politikacılar, ne belediye başkanları ne de yöneticilerdir. Evet bu partinin gerçek sahibi sizsiniz. Bunu unutmayın.’’

‘’2019’DA YAPILACAK SEÇİMLER CİDDİ DÖNÜM NOKTASI OLACAK’’

Konuşmasını noktalarken 2019’daki seçimlerin de ülkenin kaderini etkileyen bir faktör olduğuna değinen Arıcı, ‘’Yapılacak seçimlerde siyaseti, parti ve belediye binalarına hapsedenleri değil, sokağa, fabrikaya, tarlaya, fakülteye taşıyanlara destek vereceğinizden hiçbir şüphem yok. Bizler toplumun her kesiminin söz sahibi olacağı bir anlayışla, Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Bursa Nutku'ndan aldığımız yetki ve sorumlulukla halkın iktidarını kurmak için 2019'da yapılacak seçimlerin çok ciddi bir dönüm noktası olduğunu görüyoruz. Yeter ki hep birlikte; Partide iktidar olmaktan çok, Türkiye'de iktidar olmayı düşünen, kendi makamlarının güçlerini parti içi seçimlerde değil de genel seçimlerde kullanan kişilere görev verelim. Yeter ki önce ben değil, önce Türkiye diyelim.’’ sözlerini kaydetti.

Arıcı, konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı; ‘’Bizim maviye olan sevdamız 1881'de açılan bir çift gözle başladı sloganıyla, mavi renkli listeyle çıktığımız bu yolda örgütümüzün birlik ve beraberliğini pekiştirip, ötekisi olmayan bir anlayışla güçlü bir örgüt yapısı oluşturma iddiasıyla Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı’na aday olduğumu tüm örgütümüzün ve kamuoyunun huzurunda açıklıyorum.’’