Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Kapaklı Vezirköprülüler Derneğini ziyaret etti.

Ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’i Dernek Başkanı Adem Çil ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

Ziyarette 16 Nisan referandumu hakkında konuşan ve Referandumda ‘Evet’ çıkması halinde ülkemizin bütün kazanımlarını kaybedeceğini söyleyen Candan Yüceer, referanduma sunulan anayasa paketinin içeriğinin rejimi değiştirmeyi amaçladığını belirti

"BİRLİK ve BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Kapaklı Vezirköprülüler Derneğini ziyaret etti.  Ziyarette konuşan Kapaklı Vezirköprülüler Dernek Başkanı Adem Çil, ziyaretleri nedeni ile Yüceer ve beraberindekilere teşekkür ederken, "Demokrasinin bir gereği olan referandum sürecinde her siyasi parti temsilcisine eşit mesafede olmaya çalıştık. En fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde 16 Nisan referandumunun dostluk ve kardeşlik çerçevesinde neticelenmesini diliyorum" diye konuştu.

"AMAÇ REJİMİ DEĞİŞTİRMEK"

Referandumda ‘Evet’ çıkması halında ülkemizin bütün kazanımlarını kaybedeceğini söyleyen Candan Yüceer, referanduma sunulan anayasa paketinin içeriğinin rejimi değiştirmeyi amaçladığını belirti. Yüceer, "Oysaki ülkemizin bu günlerde bunu ihtiyacı bulunmuyordu. İnsanımız akşam evine götüreceği ekmek parasını düşünürken AK Parti sistemi değiştirmek adına akla hayale sığmayan bir mücadelenin içine girdi. Bu değişiklik insanımıza bir şey kazandırmayacak Bilakis ülkemiz evet çıkması halinde bütün kazanımlarını bir anda kaybedecek. Meclis işlevliğini yitirip tek bir kişi her konuda yetkili kılınacak. Bu demokrasi ile bağdaşmayan bir yönetim şeklidir. Oysaki mevcut düzenle bizler eşitliği, insan haklarını ve millet egemenliğine dayalı bir yönetim biçimini zaten yaşıyoruz. Halkımız rejimden memnun. Memnun olmadığı hususlar belli. Bunlar ekonominin her geçen gün kötüye gitmesi, dış ilişkilerin bozulması ve önüne geçemediğimiz terördür" ifadelerini kullandı.

"PARTİMİZ ADINA BİR TALEBİMİZ OLMADI"

Dernek üyelerinin 16 Nisan referandumu ile ilgili sorularını samimiyetle cevaplandıran Yüceer, "Bir ayı aşkın  zamandır gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda partimiz adına halkımızdan hiçbir talebimiz olmadı. Ülkemizin sonu belli olmayan bir maceraya sürüklenmesine dur demek için çalışıyoruz. AK Parti anayasa paketiyle halka ne vermek istediğini açıklayamıyor. Biz ise paket içerisinde ki değişikliklerin gerçekleşmesi durumunda halkımızın yaşayacağı sıkıntıları gözler önüne sermeye çalışıyoruz" dedi.