Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Pazar Denetim ekipleri, kentimizde bulunan semt ve üretici pazarlarının standart niteliklere kavuşturulması, pazar esnafı ile vatandaşın daha iyi şartlarda buluşturulması amacıyla semt pazarlarını gezerek denetimde bulundu.

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, semt pazarında pazarcı esnafları dolaşarak, satışa sunulan ürünlerin etiket kontrolü, satış yaptıkları tezgahların belirlenen mevcut çizgi dışına taşırmama gibi denetimlerini sürdürüyor. Yapılan denetimlerde pazarın ve tezgahların düzeni, sebze ve meyvelerin uygun şartlarda satılıp satılmadığı ve teraziler denetlenerek etiket kontrolü yapılıyor. Esnaflara yapılan kontroller sırasında esnafları pazar kuralları hakkında uyaran Zabıta ekipleri, esnafları çevre kirliliğine karşı daha duyarlı olmaları ve satışlarını yüksek ses ile yapmamaları konusunda uyardı.

''TİTİZLİKLE DEVAM EDECEK''

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, '' Pazar esnafımız ile Kapaklı halkını en iyi ortamda buluşturmak, tüketici haklarını korumak, vatandaşlarımızın maddi açıdan zarara uğramamaları ve pazar düzenini sağlamak için gerçekleştirilen denetimlerin titizlikle devam edecektir.'' dedi.