Kamu görevlilerinin uyacakları etik ilkeleri ve kuralları belirlemek, kamu çalışanlarının görevlerini eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun olarak yapmalarını sağlamak, etik davranış ilkelerinin uygulanmasını gözetmek, etik kültürünü ülkemizde benimsetmek ve yerleştirmek amacıyla 5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Kamu Görevlileri Etik Kurulu kurulmuş olup 2008 yılından itibaren her yıl 25 Mayıs "Etik Günü", aynı günün yer aldığı hafta da "Etik Haftası" olarak kutlanıyor.

ULUSAN DA ZİYARET ETTİ

Başkan Yüceer ilk ders zilinde öğrencilerle bir araya geldi Başkan Yüceer ilk ders zilinde öğrencilerle bir araya geldi

Bu kapsamda Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen Etik Eğitimi Eğitim Müfettiş Yardımcısı Ezgi Deveci İnel tarafından verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan'ın ziyaret ettiği "Etik Eğitimi" programına, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Eğitim Müfettişleri katıldı. Etik eğitimleri kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılında Tekirdağ genelinde ilçe müdürü, şube müdürü okul müdürü, okul müdür yardımcısı, şef, memurlar olmak üzere toplam 1279 personele eğitim verildi.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Eğitimde katılımcılara bireyin içinde yaşadığı toplumun norm ve kurallarının ötesinde, akıl yürüterek ideal bir toplumun hangi tür ilkeler üstüne kurulabileceği sorunlar hakkında bilgilendirmede bulunuldu.