Gemiden düştüğü iddia edilen mürettebatın izine rastlanmadı Gemiden düştüğü iddia edilen mürettebatın izine rastlanmadı

Sözcü’de yer alan habere göre; Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 2 yaşındaki Sıla Y., geçen hafta vücudunda morluklar ve darp izleriyle hastaneye kaldırıldı. Annesi, çocuğu komşuya bıraktığını ve komşu tarafından çocuğun yere düşürüldüğünü söyledi. Geçen hafta ilk kez hastaneye kaldırıldığında, 2 yaşındaki Sıla, tedavi edilip taburcu edildi. Olayın ardından, bu hafta ikinci kez hastaneye aynı vaziyette getirilen küçük kızla ilgili bir durum, hemşirenin dikkatini çekti.

ISIRIK VE MORLUK İZLERİ TESPİT EDİLDİ

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde çalışan bir hemşire, küçük kızda fark ettiği durumu Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM)’ne bildirdi. İhbar üzerine çocukta yapılan ikinci muayenede, Sıla’nın vücudunda ve anal bölgesinde yeni oluşmuş morluklar tespit edildi. Çocuğun anal bölgesinde darp sonucu ısırık ve morlukların tespit edildiği, araştırmaların yapıldığı bilgisi geldi.

HAYATIN DOĞAL AKIŞINA AYKIRI

UCİM’in avukatlarına göre, 2 yaşındaki bir çocuğun bir hafta arayla bir yerden düşmesi ve vücudunda morluklar olması hayatın doğal akışına aykırı bir durum. Bu durumun acilen soruşturulması gerektiği belirtildi.

“SONUÇ ORTAYA ÇIKACAK”

Malkara Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Onur Durgun, “2 yaşındaki çocuğumuz bize darp şüphesiyle geldi. Biz de burada yaptığımız tedavinin sonucunda beyin kanaması olabileceğini değerlendirdik. Tekirdağ şehir hastanesine sevkini yaptık. Olayla ilgili savcılık soruşturması devam ediyor. Yine cinsel saldırı olup olmadığı savcılık soruşturması sonucu ortaya çıkacak” dedi.