Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Çerkezköy Belediyesi işbirliğinde bu yıl 6.’sı düzenlenen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın açılışı yapıldı.

Çerkezköy Kapalı Pazar Alanı’nda düzenlenen fuar açılışına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ Milletvekilli Çiğdem Goncagül, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, çevre ilçelerin Kaymakam ve Belediye Başkanları, oda ve borsa başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, sanayiciler ve çok sayıda iş insanı katıldı.

"KATKI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Fuarın açılış konuşmasını Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva yaptı. Konuşmasına başlarken “Geleneksel hale gelen fuar açılışımızda bir sevincimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.” diyen Kozuva, “OSBÜK tarafından açıklanan, en fazla istihdam sağlayan 10 OSB listesinde üye firmalarımızın da yer aldığı ve 77 bin 191 kişilik istihdamı ile Çerkezköy OSB 4. sırada yer aldı. Kendilerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Başkan Kozuva, konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi: “Çalışmak ve gayret etmek gerçekten güzel bir duygu… Fakat takdir edilmek ayrı bir mutluluk… Ben de bütün samimiyetimle ifade ediyorum ki bu başarı hepimizin… Çünkü bizim görev tanımımız da “sen ben yok, biz” anlayışı vardır.

Bu birlik ve beraberlikle, ilkini 2017 yılında açtığımız Trakya Bölgesi’nin ilk ve tek endüstriyel fuarının çok şükür bugün sizlerin huzurunda altıncısını gerçekleştiriyoruz… 18-20 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan fuarımıza katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.

"BÖLGEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Herkes tarafından bilinmektedir ki Çerkezköy Endüstriyel Fuarımız, bölgedeki KOBİ’lerin büyük firmalar ile iş birliği içerisinde olmalarına önemli fırsatlar sağlamaktadır. Fuarımız; üyelerimizin, katılımcılarımızın yeni pazarlar oluşturduğu, bölgesel iş birliğinin arttığı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Ticaret ve istihdam verilerinin gösterdiği artış bizler için de mutluluk vericidir. Bu artışlar aynı zamanda ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da göstergesidir.

TEKULAŞ bünyesine 116 adet yeni araç katılacak TEKULAŞ bünyesine 116 adet yeni araç katılacak

Üretim, hizmet ve endüstriyel malzeme sektörlerinden birçok firmanın yer aldığı fuarımız, sadece ilçemiz sanayicilerine değil, Trakya Bölgemizin birçok noktasından ziyaretçilere ulaşmış, onlarca firmamız ise yeni ticari bağlar kurmuştur. Bu sene de inşallah firmalarımızın yeni ticari sözleşmelere imza atacağından kuşkum yoktur.

2022 Geleneksel Çerkezköy Endüstriyel Fuarımızın iş dünyamıza yeni imkânlar ve bol kazançlar getirmesini… Bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

“EMEĞİN KENTİ ÇERKEZKÖY’E HOŞ GELDİNİZ”

Başkan Kozuva’nın ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Aynı zamanda emeğin kenti Çerkezköy. Böylesine güzel bir ilçede, böylesine güzel bir organizasyona Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte sizleri bir araya getirmekten; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımızı misafir etmekten duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum. Tekirdağ’ın sanayi yüzü Çerkezköy’e hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu yıl 6.’sını gerçekleştirdiğimiz Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın gerçekleşmesinde büyük emekleri olan ÇTSO Başkanımız Süleyman Kozuva ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“BÖLGEMİZ 350 BİN NÜFUSU BARINDIRIYOR”

Çerkezköy’ün hızla büyüdüğünü belirten Vahap Akay, “Hızlı sanayileşme ve artan nüfus ile birlikte Kapaklı ile beraber 350 bin nüfus ile yaşıyoruz. Bugün kendi sınırlarımızda 3 sanayi bölgesi, 500’e yakın sanayi kuruluşu ile birlikte büyümeye, gelişmeye, bölgemize, ülkemize katma değer sağlamaya devam ediyoruz. Bizler Çerkezköy’ümüz büyüsün, Tekirdağ’ımız büyüsün, ülkemiz büyüsün istiyoruz. Ancak bu büyüme sonrasında 20-50 yıl sonra nerede olacağız, nasıl olacağız? Nasıl bir Çerkezköy ve Tekirdağ’da olacağımızı düşünerek, planlayarak, hedeflerimizi belirleyerek büyümek istiyoruz.” dedi.

“ÇOSB ÖRNEK OLSUN”

Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “1990’lı yıllardan beri Çerkezköy sanayisi katma değerini arttırarak büyüyor. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetim anlayışı Çerkezköy ve Tekirdağ’a katma değerler sağladı. Biz Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi örnek alınarak Tekirdağ’ımıza katma değerler sağlansın istiyoruz. Bizler bu bakış açısı ile Tekirdağ’ın sanayi yüzü Çerkezköy’ün İstanbul’un arka bahçesi olmadan 20 yıl, 50 yıl sonraki geleceği planlayarak Çerkezköy’ün gelişmesini, büyümesini istiyoruz. İnanıyorum ve istiyorum ki burada bulunan tüm misafirlerimiz böyle bir gelişmeden ve büyümeden yanalar. Bu büyümeye bugüne kadar katma değer sağlayan, destekleyen herkese, kıymetli Milletvekillerimize, Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’a teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum.

“YASAL DÜZENLEME BİR AN ÖNCE YAPILSIN”

Bugün Tekirdağ sanayi kuruluşları burada ama bağlı oldukları vergi daireleri başka yerde olduğu için ciddi bir gelir kaybı yaşıyor. Bizler Tekirdağ’da üretilen, burada istihdam edilen, buranın insanları olarak buranın katma değerinin bu ilin sınırları içerisinde kalması gerektiğini ifade etmiştim. Geçtiğimiz yıl yaptığımız konuşmadan sonra bir çalışmanın olduğu söylenmişti. Umut ediyorum, talep ediyorum, istirham ediyorum ki bu çalışma bir an önce neticelenir ve Tekirdağ’da kazanılan katma değer bu topraklara hizmet olarak döner. Fuarımızın Çerkezköy’ümüze, Tekirdağ’ımıza, bölgemize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop bir konuşma yaparak fuarın hayırlı olmasını dilediler.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi ve sanayi kuruluşları ile KOBİ’lerin stantları gezildi.