Anaokulu öğrencilerinin topluluk önünde kendilerini rahat ifade edebilmelerini, arkadaşları tarafından daha yakından tanınmalarını sağlamak ve okul aile iş birliğini güçlendirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü Anaokulu tarafından “Haftanın Çocuğu” etkinliği düzenlendi. Yapılan etkinlikte her hafta bir öğrenci seçilerek o hafta boyunca kendini, ailesini, memleketini ve yöresel yemeklerini arkadaşlarına anlattı.

Aziz Sancar Anadolu Lisesi tarafından kahvaltı programı düzenlendi Aziz Sancar Anadolu Lisesi tarafından kahvaltı programı düzenlendi

“BU DURUMU OLUMLU YÖNDE KULLANDILAR

Yapılan etkinliğin ayrıntılarından bahseden Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü Anaokulu Müdürü Murat Bekdaş, “Öğrencilerin topluluk önünde kendilerini rahat ifade edebilmelerini, arkadaşları tarafından daha yakından tanınmalarını sağlamak ve okul aile iş birliğini güçlendirmek amacıyla ‘’Haftanın Çocuğu’’ projesi başlatıldı. Kozmopolitik bir bölgede bulunan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü Anaokulu öğretmenleri bu durumu bir proje ile olumlu yönde kullandılar. Her çocuk kendini, ailesini, memleketini diğer arkadaşlarına anlattığı için tüm çocuklar yurdumuzun birçok yöresini, o yörenin meşhur yiyeceklerini öğrenmiş oldular.

“MEMLEKETİNDE NELERİN MEHŞUR OLDUĞUNDAN SÖZ ETTİ”

Bu proje ile önceden seçilen bir öğrenciye o haftanın ona ait olduğu söylendi. Seçilen her bir öğrenci kendi haftasında pazartesi günü hafta sonunda ailesiyle birlikte okuduğu kitabı arkadaşlarına anlattı. Arkadaşlarının kitap hakkında sorular sormalarına izin vererek onlarla kitap hakkında konuşmalar yaptı. Salı günü kendi memleketi ile ilgili hazırladığı posterle arkadaşlarına memleketini tanıttı. Memleketinin nerde olduğundan, memleketinde nelerin meşhur olduğundan söz etti.

“ARKADAŞLARIYLA SOHBET ETTİ”

Çarşamba günü annesiyle birlikte o haftanın kazanımlarına ilişkin deney etkinliği yaptı. Diğer arkadaşlarına da bu deneyi yapabilmeleri için fırsat verdi. Perşembe günü ilgili çocuğun annesi tarafından kendi memleketine ait yöresel bir yemek hazırlanarak beslenme saatlerinde arkadaşlarına tattırıldı. Cuma günü ise öğrenci ‘’Dünden Bugüne’’ başlıklı bir poster hazırlayarak bebekliğinden bu yana kendisinin fotoğraflarını arkadaşlarına göstererek kendini tanıttı. İlgi alanlarından, nelerden hoşlanmadığından, kişisel özelliklerinden, ilerde hangi meslek sahibi olmak istediğinden vs. arkadaşlarıyla kendisi hakkında sohbet etti” diye konuştu.