Öğrencilerin ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yeni hatlar hizmete giriyor Öğrencilerin ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yeni hatlar hizmete giriyor

Kapaklı Gazetesi - Son zamanlarda artan maliyetler ve şoför esnafının yaşadığı sorunlara dair açıklamalarda bulunan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, "Esnafımız artan akaryakıt giderleri ve diğer giderler karşısında maddi manevi anlamda dayanacak gücü kalmadı." dedi.

"ESNAF İŞİ BIRAKMA NOKTASINA GELDİ"

Esnafın kontak kapanma noktasına geldiğini belirten Başkan As, "Taksi, toplu taşıma ve servis ücretlerinin esnafımızın verdiği emeği karşılamadığı her geçen günde şoför esnafımızın emeklerinin karşılığını alamamasından dolayı tamamen işlerini bırakma noktasına geldiğini ifade etmek istiyorum. Son bir haftada hemen hemen her gün akaryakıta gelen zam ile mazotun 30 TL’ye dayandığı bu günlerde bununla birlikte ücretsiz ve indirimli yolcu sayısının her geçen gün artarak devam etmesi toplu taşıma esnafımızın hem psikolojisini bozmakta hem de dayanacak gücü kalmadığından kontak bırakma noktasına gelmiştir.Ücretsiz taşıma için verilen destek araç başı değil taşıdığı yolcu kadar verilmelidir. 

Akaryakıt zamları ile birlikte lastik fiyatları, muayene ücretleri, sigortaya gelen artışlar, diğer araç bakım giderleri son bir yıl içinde çok fazla artmış olmasına rağmen bilet fiyatlarımıza gelen zamanlar güncel enflasyonun çok altında kalmıştır. Buradan yetkililere sesleniyorum şoför esnafımızın sesleri derhal duyulmalı, sorun ve sıkıntıların aşılması konusunda çözüm üretilmelidir.