29 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00’da Kapaklı Belediye Meclisi, 2024 yılı 1. olağanüstü toplantısı düzenlendi. Yapılan toplantı öncesi Kapaklı’nın su sıkıntısı ile ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Çok anormal sıcaklıkların yaşandığı şu dönemde ilçemizde su ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Maalesef mevcut kuyularımız ihtiyacı karşılamıyor. Aynı zamanda kalite olarak istediğimiz seviyede de değil. TESKİ ile beraber bu konuda çok yoğun mesai harcıyoruz. Mantıklı ve kalıcı çözüm üretmeye gayret ediyoruz.  

“İLÇE İÇERİSİNDE KAZI ÇALIŞMASI YAPILACAK” 

Bizim yaklaşık 4 yıl önce DSİ kanalıyla başlatılmış olan Ayvacık Barajı ishale hattı bu yılın sonunda inşallah tamamlanacak. Dolayısıyla Kapaklı’da yüzde 40 ihtiyacı karşılayacak suyu Ayvacık Barajı’ndan ilçemize getirmiş olacağız. Bu aşamada bugün yine TESKİ yetkilileri ile bir aradaydık. Yuvamın çıkışında içme suyunun arıtılmasıyla ilgili bir yapıyı DSİ bitirmek üzere. Su buraya geldikten sonra şehrin içindeki su depolarına aktarım işi var. TESKİ’nin ilçe içerisinde kazı yaparak mahalleler arası aktarım yapılabilecek bir hat çekilecek. Yaklaşık 5 kilometre ile 6 kilometre arası çekilecek bu hattın maalesef yeniden ilçemiz içerisinde kazı yapılmasına neden olacak. Yeniden bu konuyla ilgili bir görüşmemiz oldu. TESKİ çekilecek olan hat ile ilgili revize yapacaktır. Bu süreç yıl başına kadar sürer diye düşünüyorum. İnşallah 2025 yılından itibaren Kapaklı’da daha temiz bir suyla vatandaşımızı buluşturacağız. 

“OSB’YE AİT BARAJ YAPILACAK” 

Özellikle yaz aylarında 2. kattan sonra su çıkmıyor. Bunun sebebi özellikle kuyuların su kapasitesini karşılamaması. Bizim yeni kaynaklara ihtiyacımız var. BU konuda DSİ ile barajların ilçemize kazandırılması konusunda görüşmelerimiz var. Çerkezköy OSB kendi suyunu karşılamak için Küçükyoncalı’da bir baraj inşaatı yapacaktı. Burası sit alanı olarak belirlendi ve maalesef çalışma askıya alındı. Hala çalışmalar devam ediyor burada baraj yapılabilir mi diye. Umarım kısa sürede buradan da bir netice alındığında buraya da bir baraj yapılacak. Normal şartlarda su OSB için kullanılacak ama bir protokol yapılmıştı bu protokol kapsamında Kapaklı’da hatırı sayılır bir suyu almış olacak. Bölgemizde su ciddi bir sıkıntı ve biz mağduriyet yaşıyoruz. 

Başkan Yüceer, en başarılı ikinci kadın büyükşehir belediye başkanı oldu Başkan Yüceer, en başarılı ikinci kadın büyükşehir belediye başkanı oldu

“BİRKAÇ TANE DAHA PROJEMİZ VAR” 

Bizi Karaağaç sağlık ocağı yıkılmıştı biliyorsunuz. Biz sağlık merkezi yapımı ile ilgili bir ihale yapıldı ve burada kazılara başlandı. Kazı yapılırken de bina altında bulunan eski bir su altı patlatıldı ve bu durum da Karaağaç’ta ciddi bir sıkıntıya sebebiyet verdi. İnşallah tüm bu sorunların üstesinden geleceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız benimle görüştüğü zaman eğer projeleriniz varsa getirin hayata geçirelim dedi. Bu hafta içerisinde tekrardan kendisiyle görüşeceğim. Birkaç tane daha projemiz var. Kendisiyle temaslarımız devam edecek” dedi.