365 Oda ve Borsa Başkanlarının da katıldığı toplantıda söz alan Başkan Ahmet Çetin, bölge sanayicilerinin başlıca sorunlarını, önemli konu başlıklarını dile getirdi. Başkan Ahmet Çetin, öncelikli olarak bölgedeki nitelikli personel sorununa dikkat çekerek, insan kıymetleri ofislerinin kurulması gerektiğini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak çalışması eşliğinde, sanayicilerin de görüşleri alınarak nitelikli personel yetiştirmenin gerekliliğini aktardı. 

BAKAN IŞIKHAN’A AKTARDI 

Başkan Ahmet Çetin, bu soruna yönelik çözüm önerilerini de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’a direkt olarak aktardı. 

“KADINLARIMIZIN DEVREYE GİRMESİ GEREKMEKTEDİR” 

Başkan Çetin, WCF Avrupa ve Asya Zirvesi’ne katılım sağladı Başkan Çetin, WCF Avrupa ve Asya Zirvesi’ne katılım sağladı

Sanayide kadın istihdamının önemine de değinen ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Kendi ayakları üstünde duran güçlü kadınlarımızın iş dünyasına katılması için teşviklerin devreye girmesi gerekmektedir. Sanayide kadın istihdamını artırmaya yönelik girişimlerin tamamlanması gerekmektedir” dedi. 

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNDU 

Bu konudaki çözüm önerilerini de dile getiren Başkan Çetin, kreşlerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ücretsiz hale getirilmesinin önemli bir adım olacağını ifade etti. Konuşmasının devamında sanayicilerin birçok önemli sorununu dile getirerek, çözüm önerilerini sundu.