Yapımı devam eden hastane inşaatında inceleme gerçekleştirildi Yapımı devam eden hastane inşaatında inceleme gerçekleştirildi

Kapaklı’ya temiz su sağlama çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Ömer Halis Demir Mahallesinde Devlet Su İşleri (DSİ) vasıtasıyla Ayvacık Barajı’ndan isale hattı tamamlanmış olan ve arkamda görünmüş olan beş bin metreküplük su deposuyla beraber Kapaklı’nın önemli bir sorununu inşallah çözmüş olacağız.

“İŞLEMLER TAMAMLANDI”

DSİ yetkilileriyle yaptığımız görüşmeye istinaden Ayvacık Barajı’ndaki arıtma tesisinin tamamlanmasıyla beraber şebekeye su verilmesi arkamda görülmüş olan su deposuna suyun iletilmesi çok kısa bir zamanda tamamlanmış olacak. Bu arada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı TESKİ’yle beraber yaptığımız temaslar neticesinde bu su deposundan ilçemizin farklı mahallelerindeki su depolarına suyun aktarılması ve şebekeye verilmesiyle ilgili de bir ihale sürecinin yapılması için temaslarımızı yaptık. Bununla ilgili işlemler tamamlandı.

“TEMASLARIMIZI DEVAM ETTİRİYORUZ”

Çok yakın bir zamanda ihalesi yapılıp çalışmaya başlayacak. Buradan şu bilgiyi paylaşmak istiyorum. Olası hava şartlarını, olumsuzlukları göz önünde bulundurarak nisan, mayıs ayı gibi bu depodan Ayvacık Barajı’ndan gelen suyun Kapaklı’ya verilmesi başlamış olacak. Bu su Kapaklı’nın ihtiyacı olan suyun yüzde 40’ına tekabül ediyor. Bugün itibariyle artan göçle beraber bizim yeni su kaynaklarına ihtiyacımız olduğunu da biliyoruz. Bakanlıklarla temaslarımız devam ettiriyoruz.

“TAKİPÇİSİYİZ”

Umuyorum ve diliyorum ki TESKİ’de, büyükşehir de yer üstü barajlarıyla ilgili çalışmalarını yaparak bizim geleceğimizi kurtaracak olan su yatırımlarını planlayacaktır. Çok yakın bir zamanda su çalıştayına başlıyoruz. Büyükşehirle birlikte suyla ilgili bu konuların takipçisiyiz. Önemli bir aşamaya geldiğimizi de vatandaşlarımıza müjdeliyorum. Kaliteli bir suyu çeşmelerimizden akıtmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.