3 Ekim Perşembe günü saat 14.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kapaklı Belediye Meclisi 2024 yılı Ekim ayı toplantısının ilk oturumunda CHP grubu tarafından 6 soru önergesi verildi. Verilen önergelere kısa şekilde sözlü olarak cevap veren Başkan Çetin, yazılı olarak da CHP gurubuna soru önergeleriyle ilgili yanıt vereceklerini ifade etti. 

Bakan Uraloğlu: Genç nesil yaptığımız hizmetleri devletin görevi olarak görüyor Bakan Uraloğlu: Genç nesil yaptığımız hizmetleri devletin görevi olarak görüyor

“SORUŞTURMA VAR MI” 

CHP gurubunun sunduğu soru önergeleri ve Başkan Çetin’in verdiği cevaplar ise şu şekilde; 

İmar müdürlüğünde yolsuzluk iddiaları nedeniyle soruşturma başlatıldığı ile ilgili soru önergesinde, “Belediyemizde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle imar müdürlüğünde yolsuzluk nedeniyle soruşturma başlatıldığı tarafımıza iletilmiştir. İmar Müdürlüğü ile ilgili süreçler ne durumdadır. Devam eden soruşturma var mı? Sözlü ve yazılı cevap verilmesini arz ederiz” ifadeleri kullanıldı. 

“KİMSEYİ ZAN ALTINDA BIRAKACAK SÖYLEM YAPMAYALIM” 

Yolsuzluk olmadığını söyleyen Başkan Çetin, “Bu önergeyi düzelteyim arkadaşlar. Soruşturma var ama yolsuzlukla alakalı değil. Yolsuzluk farklı bir şey uygunsuzluk başka bir şey. Sonuçta bir şikayet üzerine araştırma yapılıyor. Bunların bir tanesi 2018 yılında, daha önceki dönemde yapılmış bir uygulama ile ilgili. Yolsuzluk varsa 2018 yılında da yolsuzluk varmış demek zorunda kalırız. Bu tür şikayetler her zaman araştırmaya, soruşturmaya açıktır. Dolayısıyla kimseyi zan altında bırakacak bir söylem yapmayalım. Yazılı cevap vereceğiz” dedi. 

“KABUL EDİLEMEZ BİR DURUMDUR” 

Çalışan personellerin maaşlarının ödenmediği iddiaları ile ilgili verilen önergede, “Personel A.Ş ve iştirak şirketlerinde son yıllarda maaşların kısmi, eksik veya düzensiz olarak yatırılması ile ilgili sorunun halen devam ettiği görülmektedir. Ülkemizdeki ekonominin vatandaşları sürekli zor duruma soktuğu süreçte yakın zamanda başlayan eğitim dönemiyle birlikte belediye çalışanlarımızı daha zor bir sürece sokacağı ortadadır. Kış aylarında bu süreçlere bir de doğalgaz ve elektrik gibi bir de başka sorunlar eklenecektir. Ülkemiz ekonomik olarak sıkıntılı süreçlerden geçerken belediyemiz çalışan emekçi kardeşlerimizin ödemelerini yapmayarak kaderleriyle baş başa bırakılmış olması kabul edilemez bir durumdur. Maaşların zamanında ödenmesiyle ilgili bir alındı mı bir önlem alınmadıysa ne zaman alınacak? Evlerini geçindirmekte zorlanan, okuyan çocuklarına açlık vermekte zorlanan çalışanlarımızın daha fazla mağdur edilmemesi için acil önlem alınmasını talep ediyoruz. Önergemize sözlü ve yazılı olarak cevap verilmesini arz ederiz” ifadeleri kullanıldı. 

“TAVSİYENİZ VARSA SÖYLEYİN” 

Tüm ilçelerde aynı sorunların yaşandığını ifade eden Çetin, “Yazılı olarak önergenize cevap vereceğiz. Ama sizin bir tavsiyeniz varsa tavsiyelerinizi de söyleyebilirsiniz. Çünkü sadece bizde değil ilçelerimizin birçoğunda aynı durumla karşı karşıyayız. Bu durumu sizler de bizler de biliyoruz. Yazılı cevap vereceğiz” şeklinde konuştu. 

“NİKAH SALONU YETERSİZ KALMAKTADIR” 

Nikah salonunun yetersiz durumda olduğu iddiaları ilgili verilen önergede, “İlçemiz bünyesinde bulunan nikah salonu, ilçemizin sürekli büyümesiyle beraber hizmet vermekte yetersiz kaldığı bilgisi tarafımıza iletilmiştir. Nikah salonunun yetersiz kalması nedeniyle farklı ilçelerin nikah salonlarının kullanıldığı iletilmiştir. Nikah salonunun daha da büyütülerek Kapaklı’ya yakışır daha büyük yeni bir alanda hizmet verilmesiyle ilgili bir çalışmanız var mı? Önergemize sözlü ve yazılı olarak cevap verilmesini arz ederiz” ifadeleri kullanıldı. 

“PROJE ÜRETİLİYOR” 

Nikah salonu ile ilgili proje üretildiğini söyleyen Çetin, “Çalışmamız var arkadaşlar. Etüt proje alternatif birkaç noktada proje üretiyor ama yazılı olarak cevap veririz” diye konuştu. 

“MOBİNG UYGULANDIĞI İLE İLGİLİ ŞİKAYET TARAFIMIZA ULAŞTI” 

Belediye bünyesinde çalışan kişi sayısının öğrenilmesi amacıyla verilen önergede, “Belediyemiz Personel A.Ş ve iştirak şirketlerinde işten çıkarmaların ve mobing uygulamaların yaşandığı ile ilgili şikayetler tarafımıza ulaşmıştır. 2023 ve 2024 yıllarında işe başlatılan ve işten çıkarılan, ayrılan personel sayılarının, mevcut çalışan personel sayılarının detaylı olarak paylaşılmasını talep ederiz. Önergemize sözlü ve yazılı olarak cevap verilmesini arz ederiz” ifadeleri kullanıldı. 

“HAKSIZ YERE İŞLEM YAPILMIYOR” 

Seçimden sonra personel alımı gerçekleşmediğini ifade eden Başkan Çetin, “Son seçimden sonra personel alımı gerçekleşmedi. Emekli olan arkadaşlardan emekliliklerini rica ettik. Bu şekilde bir küçülmeye gittik. Bir de müdürlerimizin kendi inisiyatifinde olan beğenmediği personellerle ilgili yol ayrımına gittik. Bunlar her zaman olan şeyler, bütün kurumlarda yaşanan şeyler. Dolayısıyla haksız yere işlem yapılmadığını bilmenizi isterim. Memurlarımızdan da başka kurumlara geçenler oldu. İki memur büyükşehirde daire başkanı oldu. Bu da bizim için övünç kaynağı olmuştur. Demek ki kurumsallaşma anlamında da ciddi bir yol alıyoruz. Kendi yetiştirdiğimiz bürokratlarımız başka kurumlarda göre alıyor. Yine yazılı cevap veririz” dedi. 

“SAHA NE ZAMAN İLÇEMİZE YAKIŞIR DURUMA GELECEK” 

Kapaklı Şehir Stadı’nın durumu ile ilgili verilen önergede, “İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Kapaklı Futbol Sahası’nın zemininde ve tribününde deforme olduğu ve bu şekilde kullanılmasının sorun yaratacağı vatandaşlarımız tarafından iletilmiştir. Yakın zamanda futbol maçlarının başlayacağı Kapaklı Futbol Sahası’nın ilçemize yakışır şekilde iyileştirilmesi için belediyemiz tarafından bir çalışma var mı? Ne zaman ilçemize yakışır duruma gelecek? Önergemize sözlü ve yazılı olarak cevap verilmesini arz ederiz” ifadeleri kullanıldı.    

“İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI YAPIYORUZ” 

3 tane şehir stadına ihtiyaçları olduğunu söyleyen Çetin, “Stadımız şu anda millet bahçesi yapılmak üzere Milli Emlak’a tahsisli. Burada ne Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ne de belediyeye bir tahsis yok. Dolayısıyla bizim buraya fiili bir müdahale etme şansımız yok. Spor İl Müdürlüğü’de tahsisi kendinde olmadığı bir yere ihale yapamıyor. Biz burada maçlar oynanabilsin diye kötü olan yerlerin iyileştirilmesi ile ilgili çalışma yürütüyoruz. Yeni bir stada ihtiyacımız var. Yeni stadla ilgili bakanımıza da durumu arz ettik, takibini yapıyoruz. Belki de 3 tane şehir stadı lazım. 6 tane amatör kulübümüz var. Farklı branşlarımız var gittikçe çoğalıyor. Kadın takımı da Kartalspor kurdu. Bizim zaten mevcut stadımız kapasite olarak bize yetmiyor. Yazılı olarak da cevap veririz” diyerek cevap verdi. 

“BELEDİYE HESAPLARINDA BLOKE OLDUĞU İLETİLDİ” 

Belediye hesaplarında bloke olması iddiası ile ilgili verilen önergede, “Belediyemizin geçmiş yıllardan ödenemeyen SGK yada tedarikçilere olan ödemeler nedeniyle hesaplarında bloke olduğu ile ilgili vatandaşlardan tarafımıza bilgi iletilmiştir. Belediyemizin geçmiş yıllardan kalmış SGK yada tedarikçilere toplam borç miktarı Önergemize sözlü ve yazılı olarak cevap verilmesini arz ederiz” ifadeleri kullanıldı. 

“BİR SIKINTI YOK HALLEDECEĞİZ” 

Hesaplarda bloke olmadığı söyleyen Çetin, “Yine aynı şekilde tüm ilçelerde hem SGK hem de vergi borçları oluyor arkadaşlar bunlar rutin şeyler. SGK’dan dolayı veya icra takibinden dolayı bir blokemiz yok bizim. Bunlar zaten iller bankasından talimatla kesintiyi yapıyorlar. Şu an bahse konu ettiğiniz mevzu bizim meclis kararıyla iş makinaları kendimiz alalım bundan sonra dışarıdan hizmet almayalım dediğimiz noktada bir firma işlem başlattı. O firmayla defalarca çağırdık, görüştük. Kendisiyle devam etmeme konusunda niyetimiz olduğunu belirttik. Kendisi de borcumu en kısa zamanda ödeyin ondan sonra kendi makinalarınızı alın demişti. O gün 10 ay alacağı vardı bu firmanın bizden. Şartlar uygun değildi, kredi alamıyorduk araçları dışarıdan alamayacağımızı anlayınca da hizmet alımına devam ettik. İlgili firma da bizi icraya vermedi. Bugün 4 aylık alacağı var. İşe devam etmiyoruz, kendi makinalarımızı alıyoruz diye böyle bir uygulamaya gitti. Sorun değil, bunu da çözeceğiz. Sonuçta devlette bu tür sorunlar yaşansa da bunu kendi içimizde halledeceğiz. Bir sıkıntı yok. SGK ile ilgili il müdürlüğü ile yapmış olduğumuz görüşmeler var. Çok büyük borçlarımız da yok. Diğer bütün belediyelerde uygulanan bir yöntem var şu anda. Taleplere karşılık biz de önlemlerimizi alıyoruz. Yazılı olarak cevap vereceğiz” dedi.