Kapaklı’da Zabıta Haftası kutlandı Kapaklı’da Zabıta Haftası kutlandı

2018 yılında ihalesi yapılan ve yapımına başlanan Kapalı Semt Pazarı ile ilgili Kapaklı Belediye Meclisi 2024 yılı Temmuz ayı toplantısının ilk oturumunda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Muhalefetteki arkadaşlarımızın büyük bir kısmı bir sürü şey yazıp konuşuyorlar. Ben bunu burada geçen dönem de anlattım. 8 aylık bir süreyle ihale yapılmış. 8 ayda firma işi bitirememiş. Bir süre uzatımı verilmiş. O süre uzatımında da iş bitmemiş. Ve bir süre uzatımı daha verilmiş. 2019’da biz göreve geldiğimizde tekrar bir süre uzatımı verilmiş. 2 uzatmaya rağmen müteahhit işi yapamamış, yapamıyor zaten. 3. süre uzatımı verildiğinde ben müdürümüzü çağırdım ve öğrenmek için kaç defa süre uzatımı verebileceğimizi sordum. Kendisi bana bunun son süre uzatımı olduğunu söyledi. Bundan sonra da uzatma talep edilirse ihalenin fes edileceğini belirtti.                                           

“BİZİ MAHKEMEYE VERDİ”

Firma tekrar geldi ve bu sefer benden rica ettiler. Biz de bir daha uzatamayacağımız için ihaleyi fes ettik. Adama ceza kestik ve adam haksız yere ihalesinin fes edildiğin ifade ederek bizi mahkemeye verdi. Tam o dönem araya pandemi girdi. Pandemi döneminde mahkeme işlemedi. 2022 yılında birkaç üst mahkemeye itiraz ederek mahkeme süreci temizlendi. Ama 2019’dan 2022’nin sonuna kadar orası atıl olarak durdu. Vatandaş neden duruyor dediğinde mahkemelik durumdayız diyoruz. Vatandaşımız mahkemenin hemen bitmesini istiyor. Fakat devlette işleyiş bu şekilde değil.

“FİRMA SAHİBİ HAPİS CEZASI ALDI”

2022’nin sonuna kadar bekledik ve yeniden durum tespiti yapıldı ve yeniden ihaleye çıktık. İlk ihaleye pek katılım olmadı ikinci ihale için fiyatı güncelledik. Seçimlere 4-5 ay vardı ve bir firma gelerek işi aldı. Seçim sürecine 20 gün varken firmanın sahibi 7 yıl önce mahkemelik olduğu bir konu ile ilgili olarak hapis cezası aldı. Firmanın başına oğlu geldi ve bu işten anlamadığını söyledi. Dolayısıyla biz de bunun üstüne ihaleyi tekrar fes ettik. İşin ne kadarı yapıldığı ile ilgili bilir kişi raporu istendi. Bu işlemler sonrasında da sil baştan ya yeniden ihaleye çıkacağız ya da kendi personelimiz ile kalan işi bitirmeye çalışacağız” dedi.