Sekreterdi müdür oldu: Hayırlı olsun! Sekreterdi müdür oldu: Hayırlı olsun!

Haziran ayı meclis toplantısında personel maaşlarının ödenmesinde yaşanan aksaklık ile ilgili açıklamada bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İller Bankası’ndan gelen kaynakların personel giderinin üçte biri düzeyinde kaldığını belirtmişti. Başkan Çetin yaptığı açıklamada, “Biz hiçbir dönemi böyle geçirmemiştik. İller Bankası’ndan belediyemize gelen ödemeler, maaşlarımızın neredeyse üçte birine tekabül etmektedir. Başka bir yere ödeme yapmamamıza rağmen gelen maddi imkanlar maalesef maaşların gecikmesine neden oldu.

“BU SÜRECİ ATLATACAĞIZ”

Haziran aylarında sendika ile anlaşmaya göre Kurban Bayramı maaşını da ilaveten verecektik. Bu ay sıkıntılı geçecek. Gelir gider tablomuzun bizi üzdüğünü görüyoruz. İyileştirmek için gerekli girişimleri yapıyoruz. Kapaklı’nın potansiyelini değerlendirecek kaynakları vardır. Bu süreci atlatacağız” ifadelerini kullandı.

Baskan Maas 1

“ERDOĞAN BU SÖZLERİ DUYMASIN”

Başkan Çetin’in bu açıklamaları ulusal haber kanallarında da yer buldu. Muhalefete yakınlığı ile bilinen Halk TV, “AK Partili belediye çalışanlarına maaş ödeyemiyor. Erdoğan bu sözleri duymasın” ifadelerini kullanırken. NOW haber ise, “AK Partili başkan personel maaşlarını ödeyemediğini ifade etti” şeklinde kamuoyuna haberi sundu.

“EKONOMİK ZORLUKLARIN NE KADAR CİDDİ BOYUTLARA ULAŞTIĞINI GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR”

Kısa sürede kamuoyunda geniş yankı uyandıran haberlerin ardından CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “24 Mayıs'ta kamuoyuna karşı yaptığımız basın açıklamasındaki söylemlerimizi AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Çetin’de itiraf etmişti. Emekçi arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını veremeyecek kadar aciz olduğu ulusal basında da yer buldu. Yönetimsel başarısızlıkların ve ekonomik zorlukların ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını gözler önüne seriyor” dedi.

BAŞKAN ÇETİN AÇIKLAMA YAPACAK MI?

Sosyal medya üzerinde defalarca paylaşılan ve ulusal haber kanallarında yer alan haberlerin ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in konuya dair açıklama yapıp yapmayacağı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor.