Kapaklı’daki emlak sektörü hakkında sık sık değerlendirme yapan Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel, faiz oranlarının yüksek olması ve Kapaklı’daki gayrimenkul satışının gerilemesi nedeniyle açıklama gerçekleştirdi.  

“GERİLEME YAŞANILAN BİR DÖNEMDEYİZ” 

Faizlerin düşmesiyle sektörün yeniden canlanacağını söyleyen Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel, “Kapaklı’da emlak sektörü faizlerin yüksek olmasından dolayı gayrimenkul yatırımı yapmakta olan vatandaşlarımızın, gayrimenkulü ikinci plana aldığı konut satışında, arsa satışında gerileme yaşandığı bir dönemdeyiz. Ancak kamuoyundan takip ettiğimiz üzere faizlerde düşme beklentisi bizlerin ileriki süreçte işlerinde artış sağlayacaktır. Bu artışla birlikte vatandaşlar gerek daire gerek ise arsa alımına yönlenmiş olacaktır” dedi. 

“YENİ EVLİLER İLERİYE DÖNÜK YATIRIM YAPIYOR” 

Şu anda konut satışının beklenilen seviyede olmadığını söylenen Başkan Özel, “Kapaklımızda tercih edilen gayrimenkuller vatandaşların tamamen bütçesine göredir. Büyükşehirden gelen vatandaşlar buraya gelerek kaostan kurtulup arsa ve tarlaya yatırım yapmaktadır. Yeni evliler, genç arkadaşlarımız ise konutta ileriye doğru dönük bir yatırım yapıyor. Fakat şu anki yüksek faiz oranları nedeniyle herkes beklemede. Konut satışı Kapaklı’da tabi ki oluyor ama beklenilen kadar iyi değil” ifadelerini kullandı. 

“EVİ OLMAYAN ÇİFTLERE DESTEK AMAÇLI SUNULACAK” 

Altın her zaman kazandırır, müşterisine kaybettirmez Altın her zaman kazandırır, müşterisine kaybettirmez

İlk Evim Projesi ile ilgili de konuşan Özel, “Devlet tarafından sunulan İlk Evim Projesi hakkında ise henüz içeriğini bilmediğimiz için çok ekstra bir şey söyleyemiyoruz. Faiz oranları daha gündeme gelmedi. Ama bildiğimiz kadarıyla yeni evlenecek olan ve evi olmayan çiftlere destek olmak amacıyla sunulacak bir imkandır” diye konuştu. 

“SATIŞLARDA SORUN YAŞANMAKTADIR” 

Kapaklı’da son zamanda gündeme gelen toplu ada bazlı bir yapılaşma vardır. Ada bazlı yapılaşma süresince Kapaklı’nın 5 bin 400 dönümlük bir arazisinde bir çalışma var ancak bu çalışma nisan ayında başladığından bu yana arsa satışları durma noktasına gelmiştir. Bu bölgede hedeflenen herhangi bir çalışma henüz yapılmamıştır. O bölgede bulunan arsa sahiplerinin bu sebepten dolayı mağduriyetleri hala devam etmektedir ve satışlarda sorun yaşanmaktadır. Belediyeden se bu konuyla ilgili bilgi alınmak istendiğinde herhangi bir bilgi verilmemektedir. Bilgi verilmemekle birlikte vatandaşa “siz buraya bir inşaat yapamazsınız” deniliyor. Bundan sonra da satan kişinin işi bozuluyor, müşteri de almaktan vazgeçiyor. Bu sebeple kaos devam ediyor” dedi.