Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak ve Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi Başkanı Günay Özden Wyndham Otel’de basın mensuplarını ağırladı. Başkan Murat Koçak TMS üyelerine yönelik hizmetleri konusunda bilgiler verdi. 

6 AYDAN BERİ GÖREVDE 

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altındağ’ın selamlarını ileten Başkan Murat Koçak, “Genel Başkanımız Uysal Altındağ 6 aydan beri görevde. Birlik beraberlik içerisinde rahmet ve minnetle andığımız Pevrul Kavlak başkanımızın teslim ettiği emaneti daha ileriye taşımak için çalışıyoruz” dedi. 

Mantar bol olunca yol kenarları araçlarla doldu Mantar bol olunca yol kenarları araçlarla doldu

“MAAŞIMIZIN % 40’I VERGİ OLARAK KESİLİYOR” 

Başkan Koçak konuşmasının devamında şunları söyledi: “Gündemimiz yoğun. Türk İş olarak, konfederasyon olarak geçtiğimiz günlerde burada vergi konusunda miting yaptık. Ankara’da mitingimiz olacak. Önümüzdeki hafta burada iş durdurma eylemlerimiz olacak. Bizim isteğimiz Ocak ayında aldığımız maaşı Aralık ayına kadar % 15-% 20-% 30 % 40 dilimine giriyoruz. Bordrolu çalışanların yani bizim aldığımız maaşın % 40’ı vergi olarak kesiliyor.” 

“VERGİ SABİTLENSİN” 

Alınan vergi miktarının sabitlenmesi gerektiğini belirten Koçak, “Oysaki biz diyoruz ki az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın ve sabitlensin. Yani ödediğimiz vergi miktarı % 15 ya da % 20’de sabitlensin. Baktığımızda emekçilerimiz geçinmekte zorluk çekiyor. Bunun bir şekilde temsilcisi olan bizler sesimizi Türk İş olarak en üst seviyeden dile getiriyoruz. Söylemeye de devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.   

“20 BİN ÜYEMİZ EĞİTİMDEN GEÇTİ” 

Bugüne kadar 20 bin üyeyi eğitim ve tatile gönderdiklerini belirten Koçak, “Türk Metal Sendikası olarak yaptığımız çalışmaları kamuoyu ile paylaşıyoruz. Fabrikalarda çalışan emekçilerimizin eşlerini ve çocuklarını her sene tatile gönderiyoruz. 1 Hafta 5 yıldızlı otellerde konaklıyorlar. Didim, Bodrum, Kıbrıs ve Ankara’da aileleri ile birlikte hem eğitim görüp hem de tatil yapma imkanı buluyor. Bu zamana kadar bölgemizde 20 bin üyemiz bu eğitimlerden geçti. Eğitim ve tatil hizmetlerimiz hız kesmeden devam ediyor” diye konuştu. 

“ALT KATI LOKAL” 

Yenilenen TMS Çerkezköy Binası konusuna değinen Koçak, “Çerkezköy şubemizi yeni yaptık. Alt katı lokal olup üyelerimiz eşleri ve çocukları ile birlikte orada hoşça vakit geçirebiliyor. Maçları izleyip, çay ve kahvelerini ücretsiz içebiliyorlar” ifadelerini kullandı.   

“25 BİN ÜYEMİZ VAR” 

Koçak, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Türkiye’nin en iyi sözleşmeleri Türk Metal Sendikası yapıyor. Biz 61 yıllık bir çınarız. Türkiye’nin en güçlü sendikasıyız. Ülke genelinde 300 bin üyemiz var. Bölgemizde ise 25 bin üyemiz var. Türk İş Konfederasyonu olarak yaklaşık 40 bin üyeye sahibiz. Birlik beraberliğimiz olduğu sürece burada yapamayacağımız hiçbir iş yok. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada üyelerimizin maddi ve manevi olarak yanında olmaya devam edeceğiz.