Kapaklı Gazetesi ailesi olarak 9 Eylül Pazartesi günü saat 12.00’da CHP Kapaklı İlçe Binasını ziyaret ederek CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan ile gündeme dair röportaj gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz röportajda Başkan Tarcan’a 3 soru ilettik. Sorularımıza yanıt veren Başkan Tarcan şu ifadeleri kullandı;

VATANDAŞLAR TARAFINDAN MUHALEFETİNİZİN ZAYIF OLDUĞU İFADE EDİLİYOR, NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

“CHP’de yeni ve pırıl pırıl kişilerden oluşan 12 tane meclis üyemiz var. Mustafa Çetin’in iktidarı döneminde mecliste vermiş olduğumuz soru önergeleri aslında ilk defa bu kadar artmış durumda. Bu soru önergeleri tabi ki verisel olarak toplanıyor ve birikiyor. Vatandaşların böyle bir şikayeti bize gelmemişti ama demek ki bu da bizlerin eksikliği. Bundan sonraki tüm toplantıların ardından basın açıklaması yapılmasıyla ilgili bir planımız var. Her meclis toplantısın ardından o meclis ile ilgili ve Mustafa Çetin’in yaptığı ayrımı, başaramadığı işleri, söz verip de tutamadığı her şeyi meclis sonunda söyleyeceğiz.”

UZUN SÜRE ÖNCE SÖZ VERİLİP TUTULMAYAN KAPALI PAZAR YERİ İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ ALABİLİR MİYİM?

“Mustafa Çetin’in kendi ağzıyla söylediği bazı cümleler var. Mustafa Çetin belediyeyi devraldığında 13 milyonluk bir borçtan bahsetmişti. Hatta biz 13 derken kendisi 26 milyon demişti. Bugün yine belediyenin borcunun 250 milyon olduğunu kendisi söylüyor. Bizim araştırmalarımızda belediyenin 600 milyonu aşkın borcu olduğunu görmüş olduk. Bu borcun altında ezilen belediye çalışanlarının maaşlarının dahi ödenmediği bir Kapaklı Belediyesi var. Kapalı Pazar yerini de yapamayacaklar. Umarım yaparlar, hepimize faydası olur. İnşallah sözlerini tutarlar ama 2019 yılından beri verdikleri hiçbir sözü tutamadığını hep beraber gördük.”

KAPAKLI ŞEHİR STADI’NIN KÖTÜ ZEMİNİNİ MECLİSE TAŞIYACAK MISINIZ?

“Kapaklı şehir Stadı’nın yıkılıp yerine millet bahçesi yapılması ile ilgili Kapaklı Belediyesi’nin bir çalışması olduğunu söylediler. Ama biz hem meclis üyelerimiz aracılığıyla hem örgütümüze gelen bütün şikayetleri dile getirmek amacıyla biz her mecliste 4 soru önergesiyle bu sorunları dile getiriyoruz. Önümüzdeki mecliste de sahanın zemini ve tribünlerle ilgili soru önergemiz olacak. 2024 yılı seçimleri sırasında aşevini de ziyaret etmiştik. Aşevinde sağlıksız bir ortamda yemek yapıldığını paylaşmıştık. Oranın takipçisi olduk. Sürekli yapılacak diye geri bildirim aldık ama herhangi bir gelişme olmadığını gördük. Sadece yaptıkları güvenlik önemlerini alıp içeriye insanları almamaları oldu. O yüzden Mustafa Çetin’in ne futbol sahasını ne de herhangi bir alanı tekrar düzeltebileceğine inanmıyorum.”