İklim krizine karşı dirençli kent inşa etmek için güneş ve rüzgârdan enerji üretimine ağırlık veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa İlçesi Karacakılavuz mahallesinde bulunan Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’nin elektrik ihtiyacını da yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamak üzere şebeke bağlantılı 50 KW gücünde Güneş Enerjisi Santrali yapımı çalışmalarına başladı.                   

38,8 TON KARBONDİOKSİT EMİSYONU ÖNLENMİŞ OLACAK

Başkan Yüceer: Projelendirme çalışmalarımızı tamamladık Başkan Yüceer: Projelendirme çalışmalarımızı tamamladık

Proje tamamlandığında Süleymanpaşa Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’nin ihtiyaç duymuş olduğu yıllık 78.000 KWh’lık enerjinin tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanmış olacak ve üretilecek yıllık 78.000 KWh temiz enerji ile yaklaşık 38,85 ton CO2 (karbondioksit) emisyonu önlenmiş olacak.

“VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Kentin geleceği adına yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük önem verdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Enerji birim fiyatlarındaki yüksek maliyetleri azaltmanın yanı sıra kentteki toprak, hava, su kirliliğini minimuma indirmeyi amaçlayarak Güneş Enerjisi Santrali projemizi Süleymanpaşa ilçemizde bulunan Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi içerisinde hayata geçiriyoruz. Gelecek nesillere yaşanabilir bir Tekirdağ bırakma idealiyle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılmasına büyük önem veriyoruz. Güneş enerjisini elektriğe dönüştürecek GES projesi, şehrimizde yaşayan her vatandaşımız için çok önemli.

“BİLİMSEL GELİŞMELERDEN FAYDALANIYORUZ”

Doğa dostu santraller ile hem ülkemizin ve ilimizin enerji açığına çare bulmak, hem enerji maliyetlerini azaltmak hem de temiz çevre temiz gelecek hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Büyükşehir belediyemiz bünyesinde güneş enerjisini elektriğe dönüştürecek GES projelerimizin sayısını hızla artırmayı ve buna paralel olarak enerji maliyetlerini düşürüp önemli oranda tasarruf sağlamayı hedefliyoruz. Elde edeceğimiz tasarrufu da başka alanlardaki projelerimize aktaracağız. Geleceğin yatırımı olarak gördüğümüz GES projelerinin sayısını artırma hedefindeyiz. Biz sadece bugünü değil geleceği düşünüyoruz. Tekirdağ’ın geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de son teknolojik imkânlardan ve bilimsel gelişmelerden de faydalanıyoruz. Temiz ve çevreci enerji geleceğin enerji üretim yöntemi. GES projelerini çok değerli buluyoruz” dedi.