Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltı programına katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, STK temsilcileri ve muhtarlarla buluştu.
Kahvaltı programında gündeme dair açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, “18-24 yaş arasında insanlarımızın yüzde 50,5’i mutlu değil, yüzde 76’sı ülke dışında yaşamak istiyor, kendi ülkesinde yaşamak istemiyor. Eğitim sistemi çöktü, bugün sadece okuma yazma bilen cahil insanlar yetiştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.
“SAHADA OLAN BİR PARTİYİZ”
Parti olarak Ulusal Basın’da yer almakta zorluk çektiklerini belirten Bayat, “Saadet Partisi olarak sürekli sahada olan bir partiyiz. Televizyonlar bizim sesimizi insanlara duyurmak istemiyor bu yüzden biz çalışmalarımızı sahada devam ettirmek zorundayız. Rahmetli Erbakan hocamız özenle seçerek iyi bir teşkilat modeli ortaya koydu, şu anda bile bizim teşkilat modelimiz gibi Türkiye’de başka bir teşkilat modeli yok. AK Parti bizden ayrıldığı için aynısını uygulamaya çalıştı, sayıları çok olmasına rağmen verim düşük olduğu için başarılı olamadılar. Önümüzdeki aya kadar 922 ilçe tamamı gezilmiş olacak. Sahada halkı dinlemek için, problemleri yerinde görmek için, çözüm noktasındaki önerileri almak için, halkımızla ülkemizin sorunlarını müzakere etmek için uğraşıyoruz.” dedi.
“İNŞALLAH BAŞARILI OLACAĞIZ”
Başkanlık sistemine eleştirilerde bulunan Yılmaz Bayat, “2018 yılında getirilen Başkanlık sisteminin ülkemizin menfaatine çok bir şey kazandırmayacağını belirmiştik. Bundan dolayı hainlikle suçlandık. Biz o dönem duyduğumuz endişeleri dile getirdik ve şimdi endişelerimizde haklı olduğumuzu görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemi maalesef başarısız bir sistem, bununla insanların başarılı olması mümkün değil. Altılı Masa işte bu sistemi düzeltmek için yola çıktı. İnşallah bunda da başarılı olacağız.” diye konuştu.
“DEVLETİN HAFIZASINI YOK ETTİLER”
Biz sahada Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’na her partiden vatandaşın güven duyduğunu görüyoruz. İnsanlarımızın karar aşamasında bu güvenin oylara yansıyacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı sistemi neyi getirdi? Eskiden devlet hafızası vardı bakanların müsteşarlarını kaldırarak devletin hafızasını yok ettiler. Bakanların şu anki adı Amerika’da sekreterdir. Sürekli u dönüşü yapan bir hükümet var ve halk bunu alkışlıyor. Bu seçimde 6 milyon yeni seçmen var ve bu seçmenin bir partisi yok. Bu seçimde çok şey değişecek.
“AHLAK VE MANEVİYAT DİP YAPTI”
Devlet Planlama Teşkilatı ortadan kaldırıldı, devlet günü birlik çalışıyor. Yapılan yatırımların fizibiliteleri yok. 5 yıllık devlet planlamaları yapılır, hesap edilir ve devlet çalışmaya başlar ama bu artık olmadığı için biri üçe mal ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığından geldi ve devleti de belediye gibi yönetmeye çalışıyor. Belediye halkın günlük ihtiyaçlarını kolaylaştıran, hizmetlerini yapan bir devlet birimdir ve rakamlar önemlidir.
Hükümet; en çok yaptığı yollar, köprüler ve tüneller ile övünüyor. Ama devlet sadece bunlardan ibaret değildir. Devletin yapması gerekenlerde bir numaralı icraat güvenliği sağlamaktır. 18-24 yaş arasında insanlarımızın yüzde 50,5’i mutlu değil, yüzde 76’sı ülke dışında yaşamak istiyor, kendi ülkesinde yaşamak istemiyor. Eğitim sistemi çöktü, bugün sadece okuma yazma bilen cahil insanlar yetiştiriyoruz. 8 milyon üniversite öğrencimiz var fakat dünyada ilk yüze giren bir üniversitemiz yok. Bütün öğrencilerin hazırlandığı sınav sabah aniden iptal ediliyor. Böyle gelişi güzel ülke yönetilmez. Dış politikalarda başardığımız herhangi bir iş yok. Dış politikalarımız başarılı olsaydı Suriye bugün bu noktaya gelmezdi, 8 milyon Suriyeli ülkemizde olmazdı, kendi topraklarında kalırdı. Ahlak ve maneviyat dip yaptı, kimse evladının maneviyatından mutlu değil.
“BİZİ KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRIYORLAR”
İnsanlar geçime muhtaç hale getirildi. Ülkenin yüzde 80’inin gelirini yüzde 20 kullanıyor. Sağlık yakında patlak verir. Şu ana kadar hiçbir doktor hayatından memnun değil, eczanelerde ilaç bulunmuyor. 10 yılda yetiştirilen doktorlar gitsin deniliyor. Seçim yatırımları başladı EYT’lilerin problemleri gündemde, asgari ücrete zam yapıldı, Burslar arttırıldı. Ama 2016’da öğrenci bursuyla 75 tane tavuk dürüm alınabiliyorken bugün sadece 31 tavuk dürüm alınıyor. Hangisi daha kıymeti? Paranın alım gücü sürekli azalıyor. 1979 – 2002 yılları arasında devletin ödediği faiz 133 milyon lira, 2002-2017 arası ödenene faiz 740 milyar lira, 2002 – 2023 yılları arasında ödenen faiz ise 1 trilyon 519 milyar lira bu faizi kim ödüyor? Biz ödüyoruz dünyanın para babaları bizi köle gibi çalıştırıyor, bizden aldıkları paralarla bizim topraklarımızı satın alıyorlar. Ülkesini seven insanlar olarak böyle bir dönemi görmemiz gerekiyor.
“BİR ARADA OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR”
2002’de 100 aileye destek verilirken bugün 7700 aileye devlet destek veriyor bu yüzden bu sistem değişmesi gerekiyor. Bu yüzden Altılı masa bir araya geldi. Şimdi yol haritasını çıkarıyoruz. Bu Türkiye’nin siyasi tarihinde çok önemli bir olaydır. Farklı partilerin bir araya gelerek ülke meselelerini müzakere edebilmesi kadar güzel bir şey var mı? Bizim ülkemizin buna ihtiyacı var. Ülkeyi kalkındırmak için kavgaya değil, bir arada olmaya ihtiyacımız var. Altılı masa adayı 2-2,5 yıl içinde bu sistemi değiştirmek için çalışacak.”