10 yıldan uzun süredir yapımı planlanan Kapaklı Kapalı Semt Pazarı’nın proje fikri ilk olarak Kapaklı henüz ilçe olmamışken Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından hazırlandı. Ardından 2009 yılının haziran ayında Mandalı’nın cezaevine girmesiyle beraber proje askıya alındı.

Cezaevinden çıktıktan sonra 2012 yılında Kapaklı Pazarcılar ve Küçük Esnaflar Yardımlaşma Derneği’nin kongresinde konuşan Mandalı, Kapalı Semt Pazarı’nın projelerinin hazır olduğunu ve birtakım engellerin ortadan kaldırılmasının ardından yapımına başlanacağını söyledi.

Aradan birkaç yıl geçmesine rağmen henüz gözle görülür bir inşaat çalışmasına başlanmayan Kapalı Semt Pazarı’nın ihalesi 2018 yılında tamamlandı. Fakat ihaleyi alan firma, belirlenen 8 aylık sürede çalışmasını bitiremeyerek süre uzatımı talep etti. Bu sürede de çalışmalarını tamamlayamayan firma, belediyeden bir süre uzatımı daha talep etti.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine kadar bitirilemeyen Kapalı Semt Pazarı, CHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı’ya karşı AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin tarafından siyasi bir koz olarak kullanıldı. Başkan Adayı Çetin, eğer Kapaklı Belediye Başkanı olursa Kapalı Semt Pazarı’nın inşaat çalışmalarını tamamlayacağını ifade etti.

Kapaklı’daki gelin ve damadın aşkına yağmur engel olamadı Kapaklı’daki gelin ve damadın aşkına yağmur engel olamadı

2019 yılında yapılan seçimler sonucunda Kapaklı Belediye Başkanı olan Mustafa Çetin de göreve geldiği zaman Kapalı Semt Pazarı’nın ihalesini kazanan ve daha öncesinde 2 kere süre uzatması talep eden firmaya, bir daha süre uzatımı verdi.

Bu süre zarfı içerisinde bir türlü Kapalı Semt Pazarı inşaatını tamamlayamayan firma, Çetin’den bir daha süre uzatımı talep etti. Fakat Çetin, süre uzatımı veremeyeceklerini ifade ederek yapılan ihaleyi feshetti.

Haksız bir şekilde yapılan ihalenin feshedildiğini belirten firma, mahkemeye başvurdu. Bu dönemde koronavirüs nedeniyle pandemi sürecine girildi. 2019 yılından 2022 yılına kadar devam eden mahkeme ve pandemi dolayısıyla Kapalı Semt Pazarı inşaatı atıl bir şekilde kaldı.

2022 yılı sonunda yeniden ihaleye çıkan Kapalı Semt Pazarı’nın ilk ihalesine katılım olmadı. Fiyatının düzenlenmesinin ardından ikinci ihaleye çıkışında bir firma ihaleyi alarak 14 Mayıs 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinden 4 ay önce çalışmasına başladı. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimlere 20 gün kala ihaleyi alan firmanın sahibi, devam eden mahkemesi nedeniyle hapis cezası aldı.

Yaşanan bu olayların ardından ihale yeniden feshedildi. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine kadar olan süreçte çeşitli sebeplerden dolayı Kapalı Semt Pazarı tamamlayamayan Çetin, yeniden pazarı tamamlamayı vaat olarak verdi.

Yapılan seçimde halk tarafından yeniden Kapaklı Belediye Başkanı olarak seçilen Mustafa Çetin, 2024 yılının temmuz ayında yapılan Kapaklı Belediye Meclisinde Kapalı Semt Pazarı’nın yeniden ihaleye çıkacağını veya belediyenin kendi imkanlarıyla buranın tamamlanacağını ifade etti.

Aradan 2 ay geçmesine rağmen 7 Eylül 2024 tarihine kadar herhangi bir gelişme yaşanmazken 6 Eylül günü gerçekleştirilen Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısında Kapaklı Belediye Meclisi Başkan Vekili Metin Kanat tarafından Kapalı Semt Pazarı inşaatının en kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.

Kapaklı Gazetesi olarak soruyoruz bu nasıl bir beceriksizlik?