Avrupa Birliği Finansmanı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘’Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekler Projesi ’’ kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 2023 yılı Eylül meclisinde aldığı kararla proje ile ilgili çalışmalara başladı. 2024 yılının 4. çeyreğinde aktif olarak faaliyete geçmesi planlanan proje kapsamında kurulacak olan Gençlik Merkezlerinde 20-29 yaş arası gençlere, dijital çağda ortaya çıkan yeni mesleklere öncülük etmesi amacıyla eğitimler verilecek.
GRUP ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Proje kapsamında 22-23 Eylül 2024 tarihinde Ankara’da 2 günlük çalıştay düzenlendi. 45 belediye temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayın ilk gününde, kurulacak dijital merkezlerde verilecek olan eğitim modülleri ve eğitici eğitimlerin içeriği ele alındı. Ayrıca katılımcı belediyeler tarafından proje kapsamında kurulacak merkezler hakkında bilgi verildi. Çalıştayın ikinci gününde ise merkezlerin gençlere ulaşmada kullanacağı yenilikçi ve etkili yöntemler, gençlerle birlikte tartışıldı. Çalıştayda ayrıca merkezlerin toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık stratejisini geliştirmek amacıyla grup çalışmaları gerçekleştirildi.
GENÇLERİN DİJİTAL BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ AMAÇLANIYOR
Avrupa Birliği Finansmanı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ‘’Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekler Projesi ’’ ile bilişim, robotik kodlama, e-dönüşüm, dijital pazarlama, sosyal inovasyon ve tasarım odaklı düşünme gibi tamamlayıcı alanlarda vatandaşların hayatını kolaylaştıran akıllı şehir çözümlerine katkı sağlamak üzere gençlerin gelecekteki becerilerinin çözüm odaklı olması ve teknoloji pazarına katma değerli ürünler yaratması hedefleniyor. Proje kapsamında hayata geçirilecek olan Gençlik Merkezinin hedef kitlesi; istihdam edilme potansiyeli yüksek 20-29 yaş arası gençlerden oluşuyor. Bu proje, Avrupa Birliği finansmanı (UNDP) ile tarafından nihai faydalanıcı olan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde yürütülüyor. Proje ile seçilen 45 belediyede dijital merkezler kurulması, bu merkezlerde gençlerin dijital becerilerinin geliştirilmesi ve bilgi teknolojileri, robotik, kodlama, e-dönüşüm, yapay zekâ ve dijital pazarlama gibi geleceğin meslek kollarına hazırlanması amaçlanıyor.