CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından kadınlara destek ve kadınlara yönelik şiddete karşı hazırlanan pankartlarla birlikte Kapaklı içerisinde yürüyüş gerçekleştirildi. Yapılan etkinlikte CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan, CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Seray Şuraz ve CHP Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Burak Kurtuldu konuşma yaptı. Düzenlenen etkinliğe çok sayıda CHP’li üye katılım gösterdi.

“BU KARANLIĞI AYDINLATACAĞIZ”

Kadınların özgür ve güvenli yaşam için ettikleri taleplerin arkasında olduklarını ifade eden CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan, “Kadına yönelik şiddet, yalnızca kadınların değil, tüm toplumun kanayan yarasıdır. Bu sorunu çözmek için yasalarımızın etkin uygulanması, kadınların güçlendirilmesi ve toplumsal bilinçlendirme şarttır. Kadınlarımız, hak ettikleri özgür ve güvenli yaşamı talep ediyor, bizler de bu taleplerin arkasındayız. Şiddete karşı sıfır tolerans ile, dayanışma içinde mücadele edeceğiz. Kadınlarımız yalnız değildir; hep birlikte, bu karanlığı aydınlatacağız” dedi.

“HAKLARINI SAVUNMAK İÇİN BURADAYIZ”

6248 sayılı kanunun etkin bir şekilde uygulanmasını talep eden CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Seray Şuraz, “Kadınların ve çocukların sesi olmak için gerçekleştirdiğimiz Sessiz Çığlık eylemimizle bir kez daha şiddete karşı durduğumuzu ve her zaman kadınların ve çocukların yanında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz. Son zamanlarda artan kadın ve çocuk cinayetleri karşısında sessiz kalamayız. Bu eylemimizle, kaybettiklerimizin çığlıklarına ses olmak ve onların haklarını savunmak için buradayız.

Başkan Çetin, WCF Avrupa ve Asya Zirvesi’ne katılım sağladı Başkan Çetin, WCF Avrupa ve Asya Zirvesi’ne katılım sağladı

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

İstanbul Sözleşmesi’nin derhal geri getirilmesini ve 6284 sayılı kanunun etkin ve gerçekçi bir şekilde uygulanmasını talep ediyoruz. Kadınlar ve çocuklar için adaletin sağlanması, yaşam haklarının güvence altına alınması bizim en temel amacımızdır. Şiddetsiz bir gelecek için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“TOPLUMSAL BİR SORUNUN YANSIMASIDIR”

Toplumsal farkındalığın artırılmasını söyleyen CHP Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Burak Kurtuldu, “Kadın cinayetleri, özellikle genç kadınların ölümleriyle toplumumuzun acil çözüm bekleyen yaralarından biridir. Bu cinayetler, yalnızca bireysel suçlar değil, toplumsal bir sorunun yansımasıdır. Kadına yönelik şiddeti önlemek için sadece yasal düzenlemeler değil, aynı zamanda zihniyet değişimi de gereklidir. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun tam olarak uygulanması önemlidir.

“İNSANLIK SUÇUDUR”

Toplumsal farkındalık artırılmalı, şiddete sıfır tolerans kültürü yaygınlaştırılmalıdır. Kadın cinayetlerini durdurmak için kararlı bir duruş sergilemeli ve adalet talebimizi güçlü bir şekilde dile getirmeliyiz. Unutulmamalıdır ki, her kadın cinayeti, toplumun tamamını etkileyen bir insanlık suçudur” dedi.