CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, TBMM’de yaptığı kürsü konuşmalarının ardından basın açıklamaları ile Tekirdağ’ın hava sorununu gündeme getirmeye devam ediyor. Aygun, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Kurum’a sesleniyorum: Tekirdağ'ı cezalandırıyor musunuz? Neden kirli hava ve ağır koku var? Sebebini bulun ve çözün sorunu” diye seslendi.  

“VATANDAŞLAR PENCERE AÇAMAZ HALE GELDİ” 

Aygun, konuyu daha önce defalarca TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdiğini anımsatarak, “Ergene Nehri zehir akıyor. Bu da yetmedi, Çorlu'da, Ergene'de ve Çerkezköy'de vatandaşlarımız artık pencere açamaz hâle geldi ve havada keskin ve ağır bir pis koku var ama bir türlü bunun sebebini bulamıyorlar.

“SARAYLARDAN ÇIKIN” 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum'a, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı'ya sesleniyorum: Hem nehirleri temizleyin hem de havayı temizleyin. Bırakın saraylarda oturmayı, çıkın, gelin Tekirdağ'a, hep beraber vatandaşlarımızın sesine ses olun, oradaki insanların yaşam kalitesi yükseltin.

Başkan Tarcan: Yerel yönetim adil ve eşit değil Başkan Tarcan: Yerel yönetim adil ve eşit değil

“VERGİ ÇOK YÜKSEK AMA KARŞILIĞINI ALAMIYORLAR” 

Birileri kulaklarını tıkamış, hâlâ daha hiçbir şey yokmuş gibi sefa sürerken Tekirdağlı hemşerilerim yüksek vergi veriyor ama hizmette karşılığını alamıyor” dedi.