9 Haziran Pazar günü saat 07.00’dan 19.00’a kadar gerçekleştirilecek olan Bulgaristan Avrupa Parlamento ve Bulgaristan Parlamentosu Genel Seçimlerinde oy kullanmak isteyen çifte vatandaşlar Kapaklı Sanayiciler İlkokulu’nda bulunan 2 sandıkta beklemeden hızlı bir şekilde oy kullanabilecek.

“İRADELERİNİ SANDIĞA YANSITSINLAR”

Bulgaristan seçimleri için Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşları oy kullanmaya davet eden Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, “Çifte vatandaşlar bundan önceki seçimlerde olduğu gibi 9 Haziran'daki seçimlerde de sandığa giderek demokratik haklarını kullansınlar ve iradelerini sandığa yansıtsınlar.

Mantar bol olunca yol kenarları araçlarla doldu Mantar bol olunca yol kenarları araçlarla doldu

“GÖÇMENLERİN YAŞADIĞI SIKINTILAR MEVCUT”

Türkiye'de halihazırda yaşayıp Bulgaristan'da akrabaları yaşayan, evi olan, sosyal ve kültürel bağları olan kişiler oradaki haklarından muzdarip kalmasınlar. Bunun için sandığa gitmeleri şart. Göçmenlerin yaşadığı bazı sıkıntılar mevcut. Bu sıkıntılar hemen aşılabilecek olmasa da bunların çözülmesi için Bulgaristan'daki siyasi partilerin bize destek çıkmasını ümit ediyoruz” dedi.