Edinilen bilgiye göre, Çerkezköy Belediyesi’nin temizlik işlerinde kullanılan, taşeron firmaya ait 59 AFJ 874 plakalı çöp toplama aracı, aldığı çöpleri Çorlu’daki aktarma istasyonuna götürürken Ergene’nin Sağlık Mahallesi civarında lastiği aşırı ısınmanın etkisiyle bir anda alev alarak patladı.

ÖNCE KENDİ İMKANLARIYLA SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTILAR

Patlamayla birlikte alev alan araca kendi imkanlarıyla müdahale etmek isteyen iki firma çalışanın, yangın tüpüyle müdahalesi etkisiz kaldı, yangını söndüremediler. Daha sonra önce polisi, ardından itfaiyeyi aradılar. Kısa sürede Çorlu’dan olay yerine gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibinin aracı yangına müdahale etmeye başladı fakat araçtaki su kısa sürede bitti. Suyun bitmesinin ardından, yangına müdahale edilemedi ve araçtaki yangın daha da büyüdü.

İKİNCİ İTFAİYE ARACI GELDİ

Metruk binada çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü Metruk binada çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü

Olay yerine gelen ilk aracın suyu bitince, yangın yerine başka bir araç yönlendirildi. İkinci itfaiye aracı da iddiaya göre olaydan yaklaşık 6 dakika sonra müdahale edebildi. İkinci aracın müdahalesinin ardından yangını söndürüldü, fakat aracın küle dönmesine mani olamadı. Olaya tepki gösteren vatandaşlar, itfaiye aracında suyun olmamasına bir anlam veremediklerini söylediler.