Trakya’daki OSB’ler arasında ilk Arama Kurtarma Ekibini kurarak eğitimlerden başarıyla geçen ve AFAD tarafından akredite olan ÇOSB Arama Kurtarma Ekibi, Bursa’da düzenlenen Akredite Ekipler Marmara Bölgesi Kampı’na katıldı. AFAD Başkanlığında ve Bursa Valiliği İl AFAD Müdürlüğü tarafından organize edilen kampta ÇOSB 14 kişilik ekibiyle yer alırken; Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Kırıkkale, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova olmak üzere 10 ilden 59 ekip, 169 araç ve 650 personel kamptaki faaliyetlere katıldı. 

ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Baro Başkanı Gürcün, güven tazeledi Baro Başkanı Gürcün, güven tazeledi

Kampta Afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ve bütünleşik afet yönetimi stratejisiyle olası afetlere karşı kamu kurum/kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, özel kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları arasında birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyeti kazanmak ve bu kazanımları geliştirme yönünde çalışmalar yapıldı. 

KAMPIN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI 

Bursa Valisi Erol Ayyıldız ve AFAD Başkanı Okay Memiş de kampta bir değerlendirme toplantısı düzenleyerek kampın önemine vurgu yaptı.