Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin de katılım sağladı. Kanser farkındalık ayında, farkındalık oluşturmak adına düzenlenen toplantıda birçok önemli bilgiler verildi.

Optimed Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Shute Alia Dae ve Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Erkan Göcen, kanser türleri, erken teşhis ve süreçler hakkında bilgiler verdi.

KANSER NEDİR?

Bir gün arayla 13 saat kesinti yaşanacak Bir gün arayla 13 saat kesinti yaşanacak

Kısaca kanserin tanımını yapan Optimed Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Shute Alia Dae, “Her hücrenin hayatı boyunca belli bir bölünebilme sayısı vardır. Sağlıklı bir hücre, gerektiği yerde ve gerektiği kadar bölünebileceğini bilir. Buna karşın kanser hücreleri, bu bilinci kaybeder, kontrolsüz bölünmeye başlar ve çoğalır. Kanser hücreleri birikerek tümörleri oluştururlar. Eğer kanser hücreleri oluştukları tümörden ayrılırsa, kan ya da lenf dolaşımı aracılığı ile vücudun diğer bölümlerine gidebilirler. Gittikleri yerlerde tümör kolonileri oluşturur ve büyümeye devam ederler. Kanserin bu şekilde vücudun diğer bölgelerine yayılması olayına metastaz adı verilir” dedi.

Sunumların ardından, Uzm Dr. Dae ve Uzm Dr. Göçen, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.