Tekirdağ’ın deprem bölgesinde yer aldığı gerçeğinden hareketle depreme hazırlık çalışmalarını aralıksız sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi; yaşanabilecek deprem felaketine karşı önlemler alınması, gerekli hazırlıkların yapılması, afet risklerinin azaltılması ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması için çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor.

Bu çalışmalar çerçevesinde depreme hazırlık kapsamında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesine alınan ekipmanlar için Süleymanpaşa ilçesi Sahil Dolgu alanında teslim töreni düzenlendi.

Teslim töreninin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, depreme hazırlık çalışmaları ve bu kapsamda alınan ekipmanlarla ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

BAŞKAN ALBAYRAK: “HALKIMIZIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Tekirdağ’ın deprem bölgesinde olduğu gerçeği doğrultusunda depreme hazırlık çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Göreve geldiğimiz 2014 yılında deprem konusu bu denli gündemde değildi. Ancak bu konuyu Büyükşehir Belediyemizin gündemine aldık. Kurduğumuz ilk daire başkanlıklarından biri Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı oldu. Geride bıraktığımız 9,5 yılda deprem risklerini azaltmaya yönelik pek çok çalışma yaptık. Planlama çalışmalarından zemin etüdüne, coğrafi bilgi sistemi uygulamalarından gözlem istasyonları yapımına, kentsel dönüşümden bina performans analizlerine, eğitim faaliyetlerinden afet toplanma ve barınma alanları oluşturulmasına kadar çok geniş bir yelpazede projeler gerçekleştirdik. İlgili bakanlıklarımızla, Trakya Belediyeler Birliğimize üye belediyelerimizle ve meslek odalarımızla iş birliği içerisinde halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Olası afetlerden sonra hizmet vermek üzere toplam 25 adet konteyner sabit WC-duş alımı, 2 adet seyyar aşevi ve 2 adet seyyar WC-Duş alımı gerçekleştirdik. Ayrıca içlerinde arama kurtarma ve kişisel donanım malzemeleri bulunan toplam 25 adet deprem arama kurtarma konteyneri satın aldık ve tüm ilçelerimizde stratejik bölgelerde konumlandırdık. Tüm ilçelerimize kırıcı, kesici ve ayırıcı arama kurtarma ekipmanları kazandırdık. 3 adet 30 metrelik merdivenli itfaiye aracı, 12 adet çok maksatlı müdahale aracı, 11 adet dar alanlara müdahale aracı alarak hizmete sunduk. 8 adet çok maksatlı müdahale aracı ile 3 adet merdivenli aracın satın alımlarını gerçekleştirdik. Söz konusu araçlar teslimat sürecindedir. Uygun görülen afet toplanma alanlarına elektrik panosu kurulumu yaptık ve afet sonrasında jeneratörlerle çalışabilecek şekilde hazırlıklarımızı gerçekleştirdik. Afet sonrasında yaşam alanı ve soğuk hava deposu olarak kullanılacak konteynerlerin temini için Asyaport ile protokol imzaladık. Gönüllü arama kurtarma ekipleri oluşturduk. 14 adet uydu telefonu alarak her ilçenin itfaiye istasyonuna 1 adet olacak şekilde dağıttık. Tüm insanlık için afetlerin olmadığı daha güzel bir dünya diliyorum. Depreme hazırlık, deprem öncesi ve sonrası için gerekli çalışmalar ve deprem konusunda halkımızın bilinçlendirilmesi çalışmalarımıza bundan sonra da aynı ciddiyet ve kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Albayrak beraberindeki heyet ile birlikte depreme hazırlık ekipmanlarını inceledi, ekipmanlar ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

“Afet Sonrası Güvenli Yaşam Alanları” projesi ödüle layık görüldü “Afet Sonrası Güvenli Yaşam Alanları” projesi ödüle layık görüldü

Editör: Emircan Tezer