DEVA Partisi, kamuoyunda “Yenidoğan Çetesi “olarak bilinen olaya karşı “Adalet istiyoruz!” vurgusuyla Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya İstanbul İl Başkanı Ali Hakan Ağaoğlu ve il teşkilat mensupları ile Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, İstanbul Milletvekilleri Elif Esen ve Evrim Rızvanoğlu katıldı.

Bütün yaşananların mevcut sistemin eseri olduğunu ifade eden DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, “Bu vahşi ve insanlık dışı uygulamalar; paranın ve menfaatin bu kadar kutsandığı, hiçbir denetimin ve caydırıcılığın olmadığı mevcut sistemin sonucudur. Bugün yaşadığımız bu sistemde, millete karşı sorumluluğun olmadığı, tek bir kişiye karşı sorumlu olunduğu için biz bugün bunları yaşıyoruz.

Başkan Tarcan: Bu haftaki en önemli şey siz muhtarlarımızsınız Başkan Tarcan: Bu haftaki en önemli şey siz muhtarlarımızsınız

“SORUMLULARIN İSTİFA ETTİĞİ BİR SİSTEM İSTİYORUZ”

Biz artık sorumluların, milletten utanıp istifa ettiği bir sistem istiyoruz. Sorumluların insanların yüzüne bakamayacak hatalar, cürümler işlediğinde sorumluluk aldığı, milletin önünde özür dileyip istifa ettiği bir sistem istiyoruz. Gençler ölmeden gençlerin konuşulmadığı, suç artmadıkça suçla alakalı adım atılmadığı, bebekler ölmeden hastanedeki denetimlerin konuşulmadığı bir sistem istemiyoruz. Ölmek istemiyoruz, yaşamak istiyoruz. Evlatlarımızla, geleceğimizle hep birlikte yaşatmak istiyoruz” dedi.