Trakya Folklor Kulübü yönetimi, Kazak Gölü Mesire alanında bulunan sosyal tesiste düzenlediği kahvaltıda bölgedeki yazarlar ve gazetecilerle buluştu.
Kazak Gölü Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Trakya Folklör Kulübü Başkanı Abdullah Coşkun ve yönetimi ile Çerkezköy, Kapaklı ve Saray bölgesinin yazarları ve gazeteciler katıldı.
“YAZARLARIMIZIN DAHA FAZLA TANINMASINI İSTİYORUZ”
Programın açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Abdullah Coşkun; “Bölgemizden yetişmiş yazarlarımız, çok kıymetli basın mensupları, Trakya’nın daha fazla tanıtımı, edebi kültür sanat anlamında daha fazla ne yapabiliriz düşüncesiyle gerçekleştirmiş olduğumuz programa hoş geldiniz. Trakya Folklör Kulübü olarak birlikte yol yürüdüğümüz, faaliyet gösterdiğimiz arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Trakya Folklör Kulübü olarak bölgemizde kültür sanat faaliyetleri yürütüyoruz. Her yıl anaokulundan yetişkin gruplarımıza kadar binlerce kişiye halk oyunlarımızı öğretiyoruz, festivaller düzenliyoruz. Geçen sene sadece halk sanatlarının olmadığı, kültür, sanat ve edebi yönden insanlara nasıl ulaşabiliriz? Mottosundan hareketle bugün bir araya geldik.
“ÜLKEMİZİN VE BÖLGEMİZİN TANITILMASINA VESİLE OLUYORUZ”
Yazarlarımızla tanışalım, birbirini tanımayan yazarlarımızın tanınmasına vesile olalım dedik. Biz sadece halk dansları yaparken bölgemizin kültür sanatını izleyicilerimize aktarırken eksik kaldığımızı gördük ve böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. 15 yıldır faaliyet gösteren kulübümüzde sadece halk dansları değil, tiyatro, satranç ve sporun diğer branşlarında da faaliyet gösteriyoruz. Uluslararası festivallere katılarak yurtiçinde yaptığımız faaliyetleri yurtdışına da taşıyor, ülkemizin ve bölgemizin tanıtılmasına vesile oluyoruz. Kıymetli yazarlarımızla istişare yapacağız. İnşallah toplantımız hayırlara vesile olur” dedi.
“ÇOCUKLARA HİZMET ETMEK MÜTHİŞ”
2021 yılında “Suyun Fısıltısı” isimli kitabını okuyucu ile buluşturan Nilgün Zaimoğlu, “12 yaşında makaleler yazmaya başladım. Suyun Fısıltısı kitabım da suyun insan hayatını nasıl etkilediğini anlatan bilimkurgu bir roman” dedi. Çocuk kitapları yazarı Yasemen Altay Görür de “Bir Düzine Kaşif isimli kitabım Şubat ayında yayınlandı. Fantastik bir öykü. Benim için çocuklara hizmet etmek, çocuklar için bir şeyler yazmak müthiş” diye konuştu. Çerkezköy’de bir dönem belediye meclis üyeliği ve Kent Konseyi Başkanlığı yapan, ‘Hayal Dünyası’ isimli ilk kitabını geçtiğimiz yıl okuyucuyla buluşturan Funda Serfiçe ise “Ben hayatım boyunca okur ve yazar oldum. Yazdıklarımı geçen sene yayınlayarak ilk kitabımı çıkardım. Bu yolda devam edeceğim” dedi.
“İLK KİTABIMDA TRAKYA KÖY İNSANINI ANLATMAYA ÇALIŞTIM”
2015 yılında yayınladığı ‘Maşatlığa Kırlayan Kızan’ isimli ilk kitabının ardından Canım Kardeşim, Kayıp Zaman Çocukları, Kral Amatokos’un Altın Maskesi isimli kitaplarını okuyucularla buluşturan Haluk Ecevit, “İlk kitabımda Trakya köy insanını anlatmaya çalıştım. Sonrasında Canım Kardeşim isimli kitabı yayınladım. Sonrasında çocuk kitapları yazmaya başladım. Kayıp Zaman Çocukları ve Kral Amatokos’un Altın Maskesi isimli çocuk kitaplarını yayınladım.
“20 YIL SİYASET YAPTIM”
29 Ekim’e özel ‘Cumhuriyetin 100. yılında Mustafa Kemal’e 100 soru” isimli kitabım okuyucularla buluşacak” dedi. ‘Tanınmamış Kişi’, ‘Ayçiçeği Tarlalarına Beton Dökülürken’ ve ‘Kazak Gölü’nde Kanat Çırpan Kuğular’ isimli kitapların yazarı Hayri Varol da ‘Ayçiçeği Tarlalarına Beton Dökülürken isimli kitabında Çerkezköy’ü, ‘Kazak Gölü’nde Kanat Çırpan Kuğular’ isimli kitabında da Kapaklı’yı tanıtmaya çalıştığını ifade ederek “Eserlerimi Çerkezköy ve Kapaklı’ya okutabildiğimi düşünmüyorum. Ben yazar olarak ilerlemek istiyorum. 20 yıl siyaset yaptım. Siyasette bu topluma bir şey veremediğimi, yazar olarak daha fazla şey verebileceğimi düşünüyorum” diye konuştu.
“BİR ESERDE TEK BİR CÜMLE BİLE BİR İNSANA DOKUNABİLİYORSA O ESER ŞAHESERDİR”
2 şiir kitabı yayınlayan Nazmi Metin ve şu ana kadar 2 kitabını okuyucu ile buluşturan Asim Yavuz’un konuşmalarının ardından, Fahrettin Masum Budak, kendisini tanıtarak eserleriyle ilgili bilgi verdi. 2009 yılında çıkardığı ‘Akan Kanlar Bizimdi’ isimli ilk kitabının ardından 2013 yılında ‘Giden Canlar Bizimdi’, 2020 yılında ‘Bizi Ayırdı Aras’ ve ‘Yürekte Saklı Kaldı’, 2021 yılında da Ermenilerin 1915-1920 yıllarında Azeri Türklerine karşı uyguladıkları mezalim ve katliamları anlatan ‘Acımız Paylaşamadım’ isimli beşinci kitabını okuyucu ile buluşturan Fahrettin Masum Budak, iki ciltten oluşacak olan Taş Medreseliler isimli kitabının hazırlıklarının da devam ettiğini belirterek “Çerkezköy’de güzel işler yapacağımıza inanıyorum. İnancımızda okumak çok önemli. Bir eserde tek bir cümle bile bir insana dokunabiliyorsa o eser şaheserdir” dedi. ‘Hamal’ isimli kitabını 2019 yılında okuyucu ile buluşturan Muharrem Kalkan da kitabını tanıttı.