Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne kayıt yaptıran öğrenciler, henüz tamamlanmamış olan Dr. Sadık Ahmet Erkek Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. Eğitim döneminin başlamasıyla beraber yurda yerleşmek için gelen öğrenciler, bitmemiş haldeki yurdu görünce şok oldu.  

“HALA İNŞAAT DEMİRLERİ ORTADA” 

Hala inşaat halindeki yurda yerleştirtildiği için tepki gösteren üniversite öğrencisi S.K., “Yurdun inşaatı hala devam ediyor. Sıcak suları çalışmıyor, odalar bakımsız ve çok pis, tavanlar akıyor. Ayrıca odalarda hala inşaat demirleri ortada. Havalar soğumasına rağmen petekler çalışmıyor ve bugün en son ansansör boşluğa düşmüş. En kötüsü de yurt müdürü de ortada yok” dedi. 

Yurt Guvenlik 1

“GÜVENLİK SORUNLARINA YOL AÇACAK” 

GDO’lu mısır operasyonunda 50 kişi gözaltına alındı GDO’lu mısır operasyonunda 50 kişi gözaltına alındı

Yurt ile ilgili tepkiler çığ gibi büyürken İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu, KYK yurtlarının fiziki koşullarının incelenmesi için araştırma önergesi verdiklerini ifade ederek, “Tekirdağ’da 3 bin öğrenci kapasiteli Dr. Sadık Ahmet Erkek Öğrenci Yurdu inşaat halinde öğrenci alımına başlamak zorunda kaldı. Hem yurt binasının kendi fiziki koşulları hem de ulaşım ve yol aydınlatmalarındaki sorunların öğrenciler için ciddi güvenlik sorunlarına yol açacağı ortada. 

“ÖNERGEMİZİ VERDİK” 

Bu örnekten yola çıkarak ülke genelindeki KYK yurtlarının fiziki koşullarının incelenmesi için, gençlerin sağlıklı bir barınma politikası inşasına temel olacak araştırma önergemizi verdik. Umarım Genel Kurul’a geldiğinde siyaseten karşı çıkılmaz da vicdanen kabul edilir” dedi.