İddialara göre, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde, veznedarlık görevinde bulunan T. D. isimli bir kadının hastalardan elden alınan ücretleri sisteme gitmeyerek zimmetine geçirdiği öne sürüldü. Bu miktarın ise yaklaşık 15 Milyon TL olduğu, yine bu alınan ve sisteme girilmeyen ücret üzerinden doktorlara döner sermeye ödemesi yapılarak devletin de zarara uğratıldığı iddia edildi. 

“Alevli Günler” tiyatroseverlerle buluştu “Alevli Günler” tiyatroseverlerle buluştu

“GEREKLİ YASAL İŞLEMLER YAPILACAK” 

Konuyla ilgili açıklama yapan Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İlker Yıldırım, olayın ciddiyetine dikkat çekerek, Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ve bahsi geçen veznedarın iş akdinin feshedildiğini belirtti. Yıldırım, “Hastanemizde böyle bir olayın yaşanmış olması bizleri derinden üzmüştür. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için gerekli adımları atıyoruz. Soruşturmanın sonucuna göre, gerekli yasal işlemler yapılacaktır.” dedi. 

DETAYLI ŞEKİLDE İNCELENİYOR 

Savcılığın başlattığı soruşturma çerçevesinde, hastane yönetimi ve diğer ilgili birimlerin iş birliği içinde çalıştıkları öğrenildi. İddiaların doğru olup olmadığını belirlemek için hastanedeki mali kayıtlar ve veznedarlık işlemleri detaylı bir şekilde inceleniyor.