5. ve 6. sınıfa okuyacak olan öğrencilerin bulunduğu Bahaeddin Ok Yatılı Erkek Hâfızlık Kur'an Kursunda ilk ders 1 Temmuz Pazartesi günü itibariyle işlenmeye başladı. Kursa kayıt olan öğrencilerin Hafızlık eğitimlerini okul dersleri ile birlikte yürüteceği ve normal eğitimlerinin aksamayacağı bildirildi.

Saray’da prefabrik 2 derslikli anasınıfı yaptırılacak Saray’da prefabrik 2 derslikli anasınıfı yaptırılacak

“KUR’AN KURSUMUZ BAHAEDDİN OK TARAFINDAN FİNANSLANMIŞTIR”

İlk dersin işlendiği Bahaeddin Ok Yatılı Erkek Kur'an Kursu hakkında bilgi veren Kapaklı İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek, “Türkiye Diyanet Vakfı Kapaklı Şubesi Başkanlığı nezaretinde ve Ravza Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin öncülüğünde yaptırılan Kur'an Kursumuz, hayır hasenat sahibi, hayır sever, gönül insanı, Kur'an sevdalısı Vizeli Bahaeddin Ok amcamız tarafından finansmanı sağlanmıştır.

“150 KİŞİYE AYNI ANDA YEMEK VERİLECEK”

Üç katlı olarak inşa edilen Kur'an Kursumuzun tamamının yapımında A kalite malzemelerin kullanılması ve birçok özellikleri ile görülmeye değer şaheser olarak halkımıza hizmet verecektir. Kapaklı İlçe Müftülüğü Bahaeddin Ok Yatılı Erkek Hâfızlık Kur'an Kursunun Yemekhanesi üçüncü katta planlanmış ve modern sanayi mutfağının bütün alet, edevatları ile donatılmış olup 150 kişiye aynı anda yemek verebilecek kapasiteye sahiptir. Kur'an Kursunun ikinci katındaki Yatakhane, odalar şeklinde planlanmıştır. Tek kişilik pırıl pırıl yataklarla 5 Yıldızlı Otel konforu verilmiş ve kaliteden asla taviz verilmemiştir. Ayrıca; yatakhanenin her bir odasında öğrencililerimize ait özel elbise dolapları ve giyinme kabinleri ile öğrencilerin ihtiyaçları giderilmeye çalışılmıştır.

“HER KATTA YETERİ KADAR BANYO VE TUVALET BULUNUYOR”

Yatakhanede bulunan çamaşırhanemizde modern Çamaşır Makinaları ve Çamaşır Kurutma cihazları ile öğrencilerimizin temiz elbise giyinme ihtiyaçları karşılanmıştır. Hâfızlık Kur'an Kursunun birinci katında bulunan sınıflarımız), internet alt yapısı ile desteklenmiş Akıllı Tahtalarla donatılmıştır. Sınıflarda bulunan sıralar tek kişilik olup, Hafızlık Ders Çalışma Odaları ile özgün ve kaliteli Kur'an Eğitimine giden bütün yollar aralanmıştır. Çocuklarımızın temiz ve ferah bir ortamda abdest almalarını sağlamak için oluşturulmuş olan Abdesthane ile her bir katta yeteri kadar Banyo ve tuvaletler konulmuştur. 24 saat zamanlı güvenlik kamera sistemleri, yangın söndürme tertibatları ve asansör ile donatılmış akıllı binadan oluşan Kur'an Kursumuzu, ailenizle birlikte görmenizi tavsiye ediyoruz” dedi.