Kapaklı’da İçişleri Bakanlığının ‘Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı’ ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığının madde bağımlılığıyla mücadelede annelerin bilinçlendirilmesini ve aile içindeki farkındalığı artırmayı hedefleyen ‘’En İyi Narkotik Polisi Anne’’ konulu, Narvas, Siberay ve Kades eğitimleri kapsamında öğrenci velilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

SUNUM YAPILDI

Eğitim seminerinin yanı sıra ayrıca ’Uyuma’ uygulaması hakkında da bilgi verildi. Madde kullanımı ve bağımlılığa karşı bilgilendirme yapan ekipler, madde bağımlılığının önlenmesi ve mücadele ile ilgili izlenmesi gereken yollar hakkında sunum yaptı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Saray’da prefabrik 2 derslikli anasınıfı yaptırılacak Saray’da prefabrik 2 derslikli anasınıfı yaptırılacak

Teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaşlarda duyarlılık oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlanan ’Uyuma’ projesinin bilinilirliğini arttırmak adına da çalışmalar devam ediyor. ’Uyuma’ Projesi çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Uygulama, akıllı telefonlara kolayca indirilebiliyor ve anında bildirim yapılabiliyor.

BROŞÜR DAĞITILDI

Ayrıca Kolluk Birimlerince KADES ve Kadına El Kalkamaz broşürleri dağıtılarak, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesine yönelik ve KADES projesi hakkında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.