Emek Sepeti Üretim Atölyesi’nde 15 Ekim tarihinde başlayan aşçılık kursu kursiyerleri, yemek yapma yarışmasında öğrendikleri hünerleri pratiğe döktü.
AŞÇILIK KURSU DÜZENLENDİ
Kapaklı Belediyesi ve Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi iş birliği ile Emek Sepeti Üretim Atölyesi’nde açılan Aşçılık kursunda, kursiyerler öğrendikleri teorik ve pratik bilgileri düzenlenen yemek yapma yarışmasında sergiledi. Ön eleme ve çeyrek final yarışmalarının ardından yarı final aşamasını da başarı ile tamamlayan iki takım final turuna kaldı.
ZAMANLA YARIŞTILAR
22 kursiyerin katıldığı yarışmada turuncu ve yeşil takım final için hazırlandı. Finalde Filiz Asilkan, Tuğba Açıkgöz Olgun ve Yusuf Okur’un oluşturduğu turuncu takım ile Dilek Aras, Gülden Andaç ve Mehmet Ayan’ın oluşturduğu Yeşil takım karşılaştı. Final menüsünde, ızgara bonfile, yeşil sos, portakal sos ve böğürtlen sos ile birlikte, kremalı kestaneli mantarlı el açması makarna ve poşe ayva tatlısını en lezzetli şekilde yapmak için Kapaklı’nın Şefleri kıyasıya yarıştı. Zamanla yarışan her iki takımda kendilerine verilen menüleri zamanında yapmayı başardı.
Yarışmasının jürisi Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Ruhi Özden ve Gökhan Çevik, Kültür İşleri Müdürü Ayşegül Ölke, Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi temsilcisi eğitmen Güllü Kazak ve Aşçılık Kursu eğitmeni Linay Hasko’dan oluştu.
KAZANAN YEŞİL TAKIM OLDU
Yarışmanın her iki takımı da zamanında yaptığı yemekleri jürilerin damak lezzetlerine sundu. Yarışmanın kazananı ise Dilek Aras, Gülden Andaç ve Mehmet Ayan’ın oluşturduğu yeşil takım oldu. Yarışmanın birincisi olan takıma bıçak seti hediye edildi.