Son dönemlerde çoğunlukla gençler tarafından oynanan fakat her yaştan bağımlısının bulunduğu internet üzerinden kumar oynama alışkanlığı ile ilgili Kapaklı’da yaşayan kumar bağımlısı Ö.Y., Kapaklı Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Uzun zamandır bu kötü alışkanlığa sahip olduğunu belirten Ö.Y., tüm herkesi kumar oynamamaları konusunda uyardı. 

Kapaklı Gazetesi olarak kumar bağımlısı Ö.Y. ile gerçekleştirdiğimiz röportajda sorularımıza şu şekilde yanıt verdi; 

KUMAR OYNAMAYA NASIL BAŞLADINIZ? 

“Daha önceden kripto sisteminde param kalmıştı. Bununla beraber kripto da yaptığım yatırımlar beniz zarara uğratmıştı. Sonra etrafımdaki kişiler, abim de dahil olmak üzere bana bir siteden bahsetti. İlk başta 1 TL’den kumar oynamaya başlamıştım bakiyem 100 TL’ydi 200 TL oldu. 200 TL’den 600 TL’ye yükseldi ve ben bu parayı çektim. Fakat daha sonra o kazandığım 600 TL’yi tekrar siteye yatırıp onu da harcadım. Sonra da 2-3 ay hiç kumar oynamadım. Ama bir süre sonra kriptoda kalan paramın bir miktarıyla tekrardan kumar oynamaya başladım. İlk seferimde 3 bin TL para yükledim ve 20 bin TL kazandım. Buradan kazandığım parayla bankada bulunan borçlarımı kapadım.” 

KUMAR SİTELERİN ÇALIŞMA MANTIĞI NASIL? 

“Belli bir süre kazandıktan sonra artık size para vermemeye başlıyor. 400 TL yüklerseniz, 400 TL’nizi alıyor ve sizi bir 400 TL daha atmaya ikna ediyor. Borçlarım artık bitme noktasına geldiği zaman ben sisteme tekrar giriş yaptım. Bakiyemde bulunan parayı biraz yükselttim ve sistem beni kazanacağıma ikna etti. 400 bin TL kazandım fakat 1 Milyon TL kaybettim.” 

Kaymakam Gürdal’dan ilkokul ve anaokuluna ziyaret Kaymakam Gürdal’dan ilkokul ve anaokuluna ziyaret

EN FAZLA NE KADAR KAZANDIN? 

“Bu oyunlarda hiç maksimum kazancı görmemiştim. Arada yüksek paralar bana kazandırdı. Oynadığım zamanlarda 3 bin 500 TL’ye bir oyun oynamıştım. Bu oyunda bana tek seferde 900 bin lira kazandırmıştı fakat onu da kaybettim.” 

ŞU ANDA GÜNCEL BORCUNUZ NE KADAR? 

“Kazandığım ve kaybettiğim birçok oyun oldu. Ama hiçbir şekilde kâra geçemedim. Çektiğim kredilerle birlikte toplam borcum 500 bin TL civarında.” 

KUMAR OYNAMAYI DÜŞÜNENLERE VEYA OYNAYANLARA SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI? 

“İlk önce seslenmek istediklerim kumar oynamayı ve bunun gibi sitelere girmeyi düşünler. Kesinlikle başlamayın. Çünkü siz de herkes gibi kazandığınıza inanacaksınız. Kumar siteleri bunu çok iyi başarıyor. Bir süre kazandıktan sonra tüm varlığınızı kaybedeceksiniz. Ben psikolojik olarak güçlü kaldım fakat kumar hem psikolojinizi hem de gelirinizi bozar. Geri dönülemez bir zarara sürüklenmeden önce vazgeçin. Kumar oynayanlara da söylemek istediğim ise; daha fazla zarara girmeden kumar oynamayı bırakın. Çünkü asla kaybettiğinizi kazanamayacaksınız.”