Kapaklı Spor Basketbol takımı, 1. Lig yolunda oynadığı play-off mücadelesinde Ankara ekibi Çözüm Ankara Koleji’ni sahasında 80-70 mağlup ederek seriyi 2-1’e getirdi ve son 8 takım arasında kaldı.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Spor Salonunda pazartesi günü saat 16.00’da oynanan karşılaşmayı Uygar Kurt yönetirken, yardımcılıklarını ise Murat Genç ve İzel Deniz Pehlivan yaptı. Kapaklıspor karşılaşmaya Emir Bozyiğit, Arda Akbaş, Nejat Barkın Olca, Ferhat Efe Kardeş, İbrahim Ahmet Pınarer, Gökper Pen, Mustafa Erdoğan, Alperen Demir, Harun Can Doğan, Cem Han, Kemal Can Aktuna kadrosuyla çıkarken, Çözüm Ankara Koleji ise karşılaşmaya Hakan Serbest, Alperen Ercan, Ege Kaynakgöl, İlhan Barış Gökalp, Yiğit Aydın, Arber Berisha, Uğur Hortum, Atakan Denk, Ahmet Kaplan, Mutlu Akpınar, Oğulcan Sevim kadrosuyla çıktı.

İLK DEVRE 16 SAYILIK FARKLA TAMAMLANDI

Maça hızlı bir başlangıç yapan Kapaklıspor bulduğu üst üste sayılarla aradaki sayı farkını açtı. Konuk ekip Çözüm Ankara Koleji ise Uğur ve Oğulcan ile sayılar bularak farkı indirdi. Karşılaşmanın ilk periyodunu 24-15 önde tamamlayan Kapaklıspor ikinci periyotta aradaki sayı farkını açtı. Kemal Can’ın üç sayılık basketleriyle aradaki sayı farkını açan Kapaklıspor ilk devreyi ise 16 sayılık farkla 43-27 önde tamamladı.

SON SANİYELERDE GERGİNLİK YAŞANDI

Karşılaşmanın devre arasındaki elektriklenme nedeniyle karşılaşmanın ikinci yarısı geç başladı. Bu periyotta konuk ekip bulduğu sayılarla farkı indirmesini bildi. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın üçüncü periyodu da Kapaklıspor’un 63-50’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Final periyodun da farkın vermiş olduğu rahatlıkla kontrollü bir oyun ortaya koyan Kapaklıspor hata yapmadı. Kalan dakikalarda sayılar bulan Kapaklıspor karşılaşmadan da 80-70 galip ayrıldı. Bitime 40 saniye kala Kapaklı'dan Mustafa Erdoğan Erdoğan ile Çözüm Koleji'nden Alperen Ercan yaşadıkları gerginlik sonucu diskalifiye edildi. 

Kapaklıspor evinde, Keşanspor’u mağlup etti Kapaklıspor evinde, Keşanspor’u mağlup etti

KEMAL CAN AKTUNA 33 SAYI İLE YILDIZLAŞTI

Kapaklıspor’da Kemal Can Aktuna 33 sayı ile maçın yıldızı olurken, Harun Can Doğan 15 sayı, Serkan Özver ise 10 sayı kaydetti. Çözüm Koleji’nde Berent Kavaklıoğlu 12 sayı, Uğur Hortum 14 sayı, 9 ribaund, Mutlu Akpınar 10 sayı, 2 ribaund, Oğulcan Sevim 15 sayı, 3 ribaund, 3 asist kaydetti.

YENİ TUR RAKİBİ İSTANBUL ANKASPOR OLDU

Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir oyun ortaya koyan Kapaklıspor karşılaşmadan da 80-70 galip ayrılıp seriyi 2-1 ile kazandı. Karşılaşmanın ardından taraftarlar, teknik heyet ve oyuncular büyük sevinç yaşarken, Kapaklıspor’un yeni turda rakibi ise İstanbul Ankaspor oldu.