Kapaklı’da 544 hektarlık toplu konut proje alanına karşı olmadıklarını söyleyen Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel, “Projeye karşı değiliz ancak 544 hektarlık çok geniş bir alan. Belediyeye pilot bölge olması ve mecliste görüşülmesi için talepte bulunduk. Projeye başlangıç olarak daha dar bir alanda başlanabilirdi” dedi. 

“BU ALANDA TİCARET YAPILAMIYOR” 

Siyasetçileri esnafın sesine kulak vermeye davet eden Kemal Özel, “Bu konuda siyasi parti temsilcilerini bir nebze olsun ticaretle uğraşanların sesine kulak vermeye davet ediyoruz. Bu alanda maalesef şu an ticaret yapılamıyor” diye konuştu. 

“VATANDAŞA DOĞRU BİLGİ VERİLMESİNİ TALEP ETTİK” 

 Başkan Kemal Özel konuyla ilgili değerlendirmesinde sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Belediyeye giden vatandaşlar ‘Buradan yer alabilir miyiz?’ dediğinde ‘Burada imar yok’ deniliyor. Ticaret bozuluyor. Bu konuda belediye başkanlığı ile görüştük. Vatandaşa doğru bilgi verilmesini talep ettik. Ayrıca belirli bölgelerde binaların yapılması ile beraber güzel işlerin ortaya çıkacağını ifade ettik.  

“METREKARE YETERSİZ, YAPILAN BİNALAR VAR” 

Projenin ileriye dönük Kapaklı’nın hayrına olacağına sektör temsilcileri olarak hem fikiriz. Fakat bazı adalarda metrekare yetersiz ve yapılan mevcut binalar var. Bu nedenle bunların projeye engel olacağını söylüyoruz.  

 “KAPAKLI’YI YATIRIMDA CAZİP HALE GETİRDİ” 

Bu bölgede yatırım, al – sat ve ev yapmak için alım yapan yatırımcılar var. Deprem ve kovid sonrası toprağa olan talep arttı. Kapaklı ise imarlı-ifrazlı ve planlı olması nedeniyle bu artıştan en çok faydalanan ilçe oldu. Bu Kapaklı’yı yatırımda cazip hale getirdi. Çünkü büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların toprağa karşı ve bahçeli bir eve karşı talepleri oldu.  

“EMLAK SEKTÖRÜ ÇIKMAZA GİRDİ” 

Kapaklı’da Zabıta Haftası kutlandı Kapaklı’da Zabıta Haftası kutlandı

Kapaklı Emlakçılar Derneği olarak istediğimiz şey Kapaklı’da güzellikler olsun. Ticaret anlamında kimse mağdur olmasın. Şu an emlak sektörü 544 hektarlık alanda alım – satım yapamıyor. Satış aşamasında güvenli liman olan belediyeye soru sorulduğunda istenilen cevap alınamıyorsa alımdan vazgeçiyorlar. Kapaklı’da emlak sektöründe ciddi anlamda çıkmaza girilmiştir”