Mehmet Akif Ersoy'u anma programı kapsamında Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde düzenlenen programa Tekirdağ Vali Vekili Kaan Peker, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Başsavcı Vekili Uğur Özcan, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celaleddin Vatandaş, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, Askeralma Bölge Başkanı Per. Alb. Davut Kulalar,  Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Serbay Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

DUALARLA ANILDI

Program, saygı duruşunda bulunulması İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Akabinde Kuran-ı Kerim okundu ve Mehmet Akif Ersoy'un ruhuna okunan hatmi şerifin duası İl Müftüsü Mustafa Soykök tarafından yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Vefatının 87. Senesinde Dualarla Anıldı 2

Ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy'un evi ve mezarının ziyaretleri esnasında çekilen görüntülerden oluşan video izlendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde görevli akademisyen Prof. Dr. Yaşar Şenler tarafından yapıldı.

ŞENLER: ŞAİR TOPLUMUN DUYGULARINA TERCÜMAN OLUR

Akademisyen Şenler konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Her millet, bağrından, dertleriyle, sevinçleriyle bütün duygularını ve tarih boyunca yaşadığı macerayı, kısacası maddi manevi bütün değerlerini ifade edecek büyük yazarlar, bilhassa büyük şairler çıkarmak zorundadır. Şayet çıkaramazsa, zamanla millet olma vasfını kaybetmeğe mahkumdur.
Milli hayatın aynası olan edebiyat ve onun malzemesi olan dil, bütün kültür mirasını taşıyan bir nehir gibidir. Bu nehirden mahrum bir milletin bekası ancak bir hayaldir. Geçmişin bugünde devamını sağlayan şairler bu can damarındaki nabzı kendilerinde duyan insanlardır.
Bu yüzden bir şairin görevi, her şeyden önce kendi dil ve edebiyatına, dolayısıyla da kendi toplumuna karşıdır. Şair toplumun duygularına tercüman olur. Bunun için halkı ile bütünleşmiş, onunla ortak bir şuuraltında birleşmiş, mâşerî vicdana varmış olmalıdır. Ancak ondan sonradır ki, milletinin düşünce ve duygu nüanslarını ifade edebilir; toplumun problemlerini ortaya koyarak ona çözümler teklif edebilir, onu yönlendirebilir ve milli şair sıfatına hak kazanır.İşte İstiklal Marşı'mızın yazarı büyük şair Mehmet Akif, bütün bu vasıfları kendinde toplamış milli şairimizdir."

ÖDÜLLER VERİLDİ

Akademisyen Şenler'in konuşmasının ardından Tekirdağ genelinde öğrenciler arasında yapılan kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Vekili Peker ve protokol üyeleri tarafından verildi.Mehmet Akif Ersoy Vefatının 87. Senesinde Dualarla Anıldı 3

OROTORYO SAHNELENDİ

Ardından TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  tarafından hazırlanan "Mehmet Akif Ersoy" konulu orotoryo sahnelendi.Anma programı,  Mehmet Akif Ersoy konulu fotoğraf ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili eserlerden oluşan kitap sergisinin gezilmesinin ardından son buldu.

Jandarma Fahri Kurt için cenaze töreni düzenlendi Jandarma Fahri Kurt için cenaze töreni düzenlendi

Mehmet Akif Ersoy Vefatının 87. Senesinde Dualarla Anıldı4

Editör: Emircan Tezer