21 Şubat Cuma günü saat 19.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÇTSO) düzenlenen Mektebim Koleji Çerkezköy Kampüsü’nün lansmanında açılış konuşması gerçekleştiren Çerkezköy Mektebim Koleji Kurucusu Abdurrahman Aydoğdu, “Çerkezköy’de eğitim alanında yeni bir dönemin kapılarını açıyoruz. Ulusal bir kurum olan Mektebim Ailesine katılmış olmaktan ve bu markayı Çerkezköy’e getirmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Böyle güzide bir kurumu Çerkezköy’e kazandırdığı için Mektebim Koleji kurucusu Ümit Kalko’ya teşekkür ediyoruz. Teknolojik donanımlarla, yüksek standartlarda projelendirilerek hayata geçirilen kampüsümüz 2025-2026 Eğitim ve Öğretim yılında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde hizmet vermeye başlayacaktır. Kampüsümüz çocuklarımızın sosyal, kültürel, sanat, spor ve inovasyon alanında ihtiyaç duyduğu tüm imkanlara sahip olan donanımlı bir eğitim kurumu olacaktır. Öğrencilerimizin kişisel beceri, yabancı dil, görsel anlatım, hızlı okuma ve teknoloji kullanımı gibi alanlarda en üst düzeyde gelişmelerini sağlayacağız” dedi.
Mektebim Koleji Kurucusu Ümit Kalko, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada 2011 yılında kurulan Mektebim Koleji’nin bir marka olduğunu ve 14’üncü yıllarını kutladıklarını söyledi. Çerkezköy’ün 51’inci kampüsleri olduğunu belirten Kalko, “Tabi sayısal olarak büyümek her kurumu belki mutlu ve motive eder ama biz büyükten ziyade gelişme olarak görüyoruz bunları . Çünkü her gittiğimiz bölgede eğitimin çıtasını yukarıya çeken çalışmalarımız oluyor. Bu da oradaki eğitimin kalitesini, rekabeti arttırıyor. Biz daha iyisini yapmaya çalışıyoruz, diğer kıymetli özel okul markaları da onlar da daha iyisini yapmaya çalışıyor. Karşılıklı biz bir birimize rekabet ederken, kazananda çocuklarımız oluyor. Dolayısıyla özel okullar, Türkiye’de devletimizin ciddi manada hem yükünü alan hem eğitim kalitesini artıran, hem eğitimde yenilikleri Türkiye'ye getiren, dolayısıyla da sosyal boyutu da çok kıymetli olan sektör. Mektebim de bu sektörde güzel işler yapıyor. Trakya’da da en eski markalardan birisiyiz. Trakya’da var olan şehirlerin tamamında varız. Edirne’de varız, Kırklareli’nde varız, Tekirdağ merkezde varız, Çorlu’da varız, bugün de Çerkezköy’de varız. İstanbul’un Trakya sayılabilecek ilçelerinden ise Silivri’de varız, Büyükçekmece, Beylikdüzü deyince aslında bir nevi Trakya’dan doğan bir marka zaten. Mektebim şu anda Türkiye’ye açıldı. Türkiye’de birçok şehirde var. Aynı zamanda Özbekistan’da, Taşkent’te bir Mektebim var, Manchester’da, İngiltere’de bir Mektebim var. Bunlar gerçekten ülke adına güzel şeyler, çünkü bu tarz markalar milli servet. Yani sahiplerinden de bağımsız artık bu markalar, topluma mal olmuş kurumlar.
Hem fabrikalaşma sanayisi ile hem de yoğun göç almasıyla birlikte Tekirdağ’da Çerkezköy artık il olacak ilçeler sıralamasına girmeye başlayan bir ilçe oldu. Özellikle de çok yakınında Kapaklı, Saray gibi nüfusu artık ciddi sayılara ulaşan bölgelerle de iç içe olması aslında bir nevi bu ilçeyi diğer ilçelerle birlikte baktığımız zaman havuz bir ilçe haline getirdi. Yani il olmayı hak edecek bir yer. Burada tabi kıymetli özel okullar da var. Biz de burada inşallah rekabete geldik. Bizim de bir iddiamız var, biz de daha iyisini yapmaya çalışacağız diyeceğiz, inşallah. Bugün de bunun tanıtımını yapacağız, güzel bir yoğun katılım var. Bu katılımları şöyle önemsiyorum; bir yerde okul açtığımız zaman ne kadar çok açılış toplantısında ilgi duyan, merak eden varsa, o bölge gerçekten eğitime o kadar değer veriyor olarak görüyorum. Ben o açıdan Trakya’nın zaten eğitime önem veren, değer veren bir yer olduğunu biliyoruz. O yüzden inşallah burada güzel işler yapacağız.
Eğitim yatırımları aslında dışarıda görüldüğü kadarıyla çok rantabl, çok karlı yatırımlar değil. Bu iş ticari boyutu olan bir iş ama biraz da gönül işi, sabır işi. Bugün herhangi bir işletme açarsınız, çok daha kısa sürede geri dönüş alabilirsiniz yatırımınıza. Bu işin karlılığa geçme süreci minimum 5 yıl. Yani beşinci yıldan sonra karlılığa geçme durumu var. Dolayısıyla biz bir bölgede nüfus, özellikle gençlerin nüfusu, çocuk yaş oranı, devlet okullarında okuyan çocuklarımızın yaş oranı, bölgenin ekonomik altyapısal durumu, oradaki yaşayan vatandaşlarımızın gelir düzeylerinin ne olduğu ve gelirlerin daha çok neye dayalı olduğu ve tabi ki oradaki özel okul piyasasının durumu. Var olan okulların durumu, onların artı tarafları, pozitif tarafları, bölgenin riskleri, fırsatları bunların hepsini gerçekten ciddi şekilde inceliyoruz. Çünkü bu yatırım, yarın alıp başka bir yere götüremiyorsunuz. Yani kalıcı bir yatırım, bizimkisi kalıcı bir yatırım. Yaptığımız için de uzun vadeli, sabırlı, sebatla sabrederek güzel bir yatırım yapmaya gayret ediyoruz. En büyük avantajımız, bizi mutlu eden tarafı da şu; bugüne kadar girmiş olduğumuz yerlerde hep yoğun taleple karşılaştık. Hiçbir zaman da ne öğrenci sayımızda azalma oldu, ne de başka boyut söyleyeyim, biz öğrencilerin tercih ettiği bir okul diyoruz, velilerin tercih ettiği bir okul oluyoruz ama daha da çok öğretmenlerin de çalışmak için tercih ettiği bir okul oluyoruz. Yani öğretmenlerin tercih ettiği bir okula çocuklarını vermek, öğrencilerin tercih ettiği bir okula çocuğu vermekten daha değerli. Onun için öğretmenlerimizin bir iş kapısı olacak burası. Yaklaşık ilk etapta 50 öğretmenle başlayacağız, diğer çalışma arkadaşlarımız ile beraber 80 kişiyle bir istihdam kapısı yaratmış olacağız” ifadelerini kullandı.