Çerkezköy’de A.Ü. isimli vatandaş evden çıkmak üzereyken eşi çöpleri de atmasını söyledi. Evden çıkmak üzere olan A.Ü. eşinin verdiği çöp poşetlerini olacaklardan habersiz olarak aldı, evin yakınındaki çöp kutusuna attı. Olaydan dakikalar sonra A.Ü.’nün eşi evde altınların olmadığını fark etti. Telaşa kapılan çift kara kara düşünmeye başladı.

KAMERALAR İNCELENDİ

Daha sonra gün içerisinde atılan çöp poşetleriyle birlikte altınlarının da içinde olduğu poşetin atılmış olabileceği akıllarına geldi. A.Ü. ardından soluğu Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde aldı. Şikayet üzerine bölgedeki kameralar incelenmeye başlandı.

SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

6 günde yakalanan 74 şahıstan 21’i tutuklandı 6 günde yakalanan 74 şahıstan 21’i tutuklandı

Olayın yaşandığı Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Şehit Erdinç Duran Sokak üzerindeki kameraları inceleyen polis, çöp kutusundan plastik malzeme ve kağıt toplayan şahısları tespit ederek onların önce gittikleri güzergahları belirledi. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı titiz çalışmalar sonunda çöpten yaklaşık değeri 1 Milyon 200 Bin TL değerinde olan altın eksiksiz olarak bulundu ve sahibine teslim edildi. Altınları bulunan çift sevince boğulurken olayla ilgili geniş çaplı tahkikat başlatıldı.