19 Ekim Cumartesi günü Kapaklı Belediye Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nın önünde 19 Ekim Muhtarlar günü kapsamında tören düzenlendi. Yapılan törende Türkiye Muhtarlar Derneği Kapaklı Temsilcisi ve Pınarça Mahalle Muhtarı Taner Diril ve muhtarlar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

“MUHTARLAR GÜNÜ OLARAK KUTLANMASINA KARAR VERİLDİ”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştiren Muhtar Diril, “İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 2016/21 sayılı genelgeleri doğrultusunda oluşturulan, Osmanlı arşivinde 2.Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarihli ve 11 sayılı genelgesi ile Muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar vermiştir.

“DAHA GÜVENLİ BİR HAL ALIYOR”

Mahallerimizin ve köylerimizin nabzını tutan, vatandaşlarımızın günlük sorunlarını dinleyen ve çözüm üreten bu değerli insanlar, toplumumuzun dayanışma ve birlik duygusunu güçlendiren unsurlardır. Bugün, bu özel gün vesilesiyle, muhtarlarımıza minnettarlığımızı sunuyoruz. Sizler toplumumuzun sağlığı, huzuru ve refahı için gece gündüz demeden çalışan kahramanlarsınız. Sizlerin liderliğinde, mahallerimiz daha yaşanabilir ve daha güvenli bir hal alıyor.

“MUHTARLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM”

CHP, Kapaklı’da gençlere emanet CHP, Kapaklı’da gençlere emanet

Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin, devlet kurumlarıyla ilişkilerine aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş, kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan, katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Daha anlaşılabilir bir ifade ile devlet, vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Muhtarlığın 187 yıllık merkezi yerel idareyi takip eden kurumları arasında toplumsal barışın sağlandığı, müesseselerden biri olduğu unutulmamalıdır. Çünkü temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti Mühründen alan bu müessese siyahlaşmamış tek çözüm meselesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘ Muhtar, demokrasinin temel taşıdır’ Bu günü bizlere Muhtarlar Günü olarak hediye eden başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, gazi meclisimize teşekkürlerimizi sunuyor, tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyor, meslektaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.